«Σήκωσαν» τις σχάρες των υπονόμων στη Γαστούνη!

 

sxares


Ανοιχτές… «παγίδες» έχει γεμίσει η πόλη της Γαστούνης, αφού από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και το πρωί της Τρίτης, πάνω από 40 σχάρες υπονόμων είχαν κάνει… φτερά!

Οι περισσότερες από τις σχάρες ήταν ηλεκτροσυγκολλημένες με τα πλαίσιά τους και χρειάστηκε να… ρυμουλκηθούν με αυτοκίνητο προκειμένου να ξεκολλήσουν, με τέτοιες «επιχειρήσεις» να «στήνονται» ακόμα και… σε κεντρικά σημεία της πόλης!

Αμέσως όταν αποκαλύφθηκε η κλοπή των σχαρών τα συνεργεία του δήμου, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Δήμου, έσπευσαν να καλύψουν τα ανοιχτά φρεάτια προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα με πεζούς ή ακόμα και με οχήματα.

Ωστόσο, μετά την κάλυψη των φρεατίων, πολλά σημεία της Γαστούνης είναι πλέον «τρωτά» σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, αφού… θα πλημμυρήσουν!

«Αυτό το πράγμα είναι εξωφρενικό» είπε στο patrisnews.com ο αντιδήμαρχος Πηνειού κ. Δημήτρης Δήμου και συνέχισε: «Η κάθε μία από τις σχάρες μας κοστίζει 120 ευρώ και αυτοί που τις έκλεψαν θα τις πουλήσουν για 5 ευρώ σαν  παλιοσίδερα. Γνωρίζουμε ότι η Αστυνομία έχει πάρα πολλές ελλείψεις αλλά θα πρέπει να εντείνει τις περιπολίες της και να οδηγήσει τους ενόχους ενώπιον της Δικαιοσύνης. Δεν είναι δυνατόν επί τρείς συνεχόμενες μέρες οι άγνωστοι να κλέβουν τις σχάρες, οι οποίες μάλιστα είναι κολλημένες και τις τραβούν με τα αυτοκίνητά τους για να τις βγάλουν και να μην έχει συλληφθεί ακόμα κανένας».

Τέλος, ο κ. Δήμου είπε: «Σαφώς και η αντικατάσταση των κλεμμένων σχαρών αποτελεί πρόβλημα για τον δήμο, από τη στιγμή μάλιστα που οι πόροι των δήμων είναι τόσο μειωμένοι και προσπαθούμε με τις ελάχιστες δυνάμεις μας να είμαστε αποτελεσματικοί. Θα κάνουμε ωστόσο ότι μπορούμε για να τις αντικαταστήσουμε άμεσα. Ήδη έχουμε καλύψει πρόχειρα τα ανοιχτά φρεάτια για να μην πέσει μέσα κάποιος περαστικός ή διερχόμενο όχημα, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε απροστάτευτοι από μια ξαφνική νεροποντή… Ας ελπίσουμε, μετά και τη δημοσιοποίηση του θέματος, ότι οι κλοπές των σχαρών θα σταματήσουν εδώ…».

 

Στάθης Πουλιάσης

patrisnews