Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τραγάνα… λόγω νερού – Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι στο gargalianoionline

χωρις-νερο_600x450


Ορισμένα σπίτια έχουν να δουν νερό για περισσότερες από 4 ημέρες!

Οι κάτοικοί της Τραγάνας τις τελευτές ημέρες έχουν πει το νερό νεράκι, ενώ μετά από επικοινωνία που είχαν με το gargalianoionline καταγελούν το γεγονός πως πάρα τις επανειλημμένες φωνές τους προς τους αρμοδίους (δημοτική αρχή και ΔΕΥΑΤ) για το διαρκές πρόβλημα του νερού στην τοπική κοινότητα Τραγάνας ακόμη δεν έχουν δει λύση!

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ντόπιοι αλλά και επισκέπτες, πλησίον της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας στη Μεσσηνία, να εγκαταλείπουν το χωρίο και βγαίνει προς τα έξω μια άσχημη εικόνα!

Να σημειωθεί πως χθες, μετά από δύο ημέρες, το χωριό τροφοδοτήθηκε με νερό από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ σήμερα η δεξαμενή του χωριού δεν τροφοδοτήθηκε με αρκετό νερό με αποτέλεσμα να μην φτάνει ούτε για τα απαραίτητα! Μάλιστα, αρκετά σπίτια δεν έχουν νερό για περισσότερες από 4 ημέρες καθώς η δεξαμενή βρίσκεται σε χαμηλότερο υψόμετρο και με την ποσότητα που υπάρχει δεν μπορεί να τα τροφοδοτήσει.

Γεγονός είναι πως οι κάτοικοι περίμεναν καλύτερη αντιμετώπιση από την πλευρά του δήμου, πόσο μάλλον όταν το πρόβλημα της υδροδότησης στην Τραγάνα είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια! Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να πράξουν τα δέοντα και να ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα… γιατί και οι κάτοικοι της Τραγάνας πληρώνουν για το αγαθό του νερού στη ΔΕΥΑΤ, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες του δήμου… με τη μόνη διαφορά πως αυτοί δεν έχουν νερό!

  • Pahalka

    Το πρόβλημα εστιάζεται και λύνεται με την αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής. Τώρα, είτε 1 κυβικό είτε 80 καταναλώσεις πληρώνεις το ίδιο, 22 ευρώ! Φανταστείτε να γινόταν το ίδιο στο ρεύμα, δεν θα έκλειναν τα κλιματιστικά πότε αφού δεν θα υπήρχε επιπλέων κόστος,γιατί να μην καίνε και όταν λείπεις από το σπίτι…
    Έτσι γίνεται και με το νερό, δεν το σέβεται κανείς, ενώ είναι νερό ύδρευσης χρησιμοποιείται για άρδευση σε αμπελια, ελαιόδεντρα κλπ, σε αυτό βοηθάνε και τα τεποζιτα αρκετών τόνων που έχουν μερικοί κάτοικοι, αφού δεν τους απασχολεί πότε θα γεμίσουν, έτσι και αλλιώς για την λατρα του σπιτιού νερό έχουν.
    Στην Αθήνα με 5 εκατομμύρια κατοίκους δεν υπάρχει κανένα προβλήμα γιατί; διότι οι πολίτες εξαναγκάζονται να ΣΈΒΟΝΤΑΙ το νερό και όποιος δεν το σέβεται ματώνει (οικονομικά). Είναι πολύ απλή η λύση του προβλήματος, βούληση δεν υπάρχει. Χαμηλή χρέωση από το πρώτο κυβικό και όταν υπερβαίνει κάποιος τα 50 κυβικά, πανάκριβη χρέωση, δηλαδή όπως γίνεται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας!