Στην Κυπαρισσία οι 41 Πακιστανοί μετανάστες – Εντοπίστηκαν στην θαλάσσια περιοχή του Λαγκουβάρδου [εικόνες – βίντεο]

0


Το σκάφος που θα τους μετέφερε στην Ιταλία ξεκίνησε από το λιμάνι της Μαραθόπολης – Οι μισοί από αυτούς έχουν νόμιμα έγγραφα παραμονής στην χώρα μας.

Στην Κυπαρισσία μεταφέρθηκαν το πρωί της Πέμπτης με σκάφος του Λιμενικού οι 41 άνδρες Πακιστανοί μετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν σε ταχύπλοο στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Λαγκουβάρδου, αφού πρώτα κάποιος είχε ζητήσει βοήθεια μέσω κλήσης στον ευρωπαϊκό αριθμό 112 αναφέροντας ότι το σκάφος στο οποίο επιβαίνει ο ίδιος και άλλοι ομοεθνείς του βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης. Η κλήση έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης και άμεσα κινητοποιήθηκαν ένα πλωτό του λιμενικού, παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας.

Στο λιμάνι της Κυπαρισσίας όπου και πραγματοποιήθηκε έλεγχος από το Λιμενικό, οι 21 έξ αυτών έδειξαν χαρτιά νόμιμης παραμονής, ενώ οι υπόλοιποι 20 όχι, να σημειωθεί πως μεταξύ των 41 είναι 4 ανήλικοι. Στη συνέχεια με λεωφορείο του Δήμου Τριφυλίας μεταφέρθηκαν στην περιοχή των εργατικών κατοικιών μέχρι να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Για τους έχοντες νόμιμα χαρτιά τις επόμενες ώρες ενδέχεται να δοθεί εντολή να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ για τους υπόλοιπους θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Προορισμός των Πακιστανών ήταν η Ιταλία, ενώ σύμφωνα με τις έρευνες που διεξάγονται φαίνεται πως κατέφθασαν στα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και άλλες περιοχές της Τριφυλίας με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με αυτοκίνητο στο σημείο από οπού ξεκίνησαν το ταξίδι τους με προορισμό της Ιταλία.

Να σημειωθεί πως το ταχύπλοο σκάφος που τους μετέφερε βρισκόταν εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Μαραθόπολη, ενώ είχε κινήσει υποψίες η παρουσία του στην περιοχή.

Δείτε εικόνες:

1

2

3

4

5

6 7

8

9

10

11

12