Στο σκοτάδι η Δ.Ε. Γαργαλιάνων|Σοβαρό πρόβλημα με τον δημοτικό φωτισμό – Έντονα παράπονα κατοίκων και επαγγελματιών!

 

7


Το τελευταίο δεκαήμερο ο δημοτικός φωτισμός φαίνεται πως λειτουργεί όπως «βολεύεται» αφού την ημέρα τα φώτα λειτουργούν κανονικά… ενώ το βράδυ η πόλη των Γαργαλιάνων και οι γύρω τοπικές κοινότητες είναι βυθισμένες στο απολυτό σκοτάδι!

2

Μετά τα σημαντικά προβλήματα στην υδροδότηση και την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, ένα ακόμη πρόβλημα προστέθηκε στη «λίστα»… και δεν είναι άλλο από αυτό του δημοτικού φωτισμού! Η κατάσταση αυτή προκαλεί τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων αλλά και επιχειρηματιών καθώς σε μια περίοδο που η τουριστική κίνηση βρίσκεται στο ζενίθ η ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων δεν παρέχει τα απαραίτητα, όπως είναι η καθαριότητα, το νερό… και τώρα και το φωτισμό!

Το πρόβλημα οφείλεται σε αποσυντονισμό διακοπτών ΤΑΣ των στύλων.

Υπεύθυνη είναι η ΔΕΗ για τα προβλήματα στο δημοτικό φωτισμό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα εστιάζεται στον αποσυντονισμό του μηχανισμού (διακόπτης ΤΑΣ) που δέχεται τις εντολές για το δημοτικό φωτισμό και βρίσκεται στον υποσταθμό της Πύλου με αποτέλεσμα να μην ανάβουν τα φώτα όταν πρέπει.  Μάλιστα, για το λόγο αυτό έχει έλθει ειδικό συνεργείο από την Πάτρα προκειμένου να διορθώσει το πρόβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η λειτουργία του δημοτικού φωτισμού δεν γίνεται σε κάθε περιοχή ξεχωριστά, αλλά υπάρχει ένα κέντρο ελέγχου στην Καλαμάτα όπου στέλνει μέσω υπολογιστή μηνύματα στον υποσταθμό προκειμένου να λειτουργήσουν τα φώτα.

1

Ελπίζουμε σύντομα να διορθωθεί το πρόβλημα καθώς η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω μονό «Ριβιέρα» δεν θυμίζει!