Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν απόψε στην Καλαμάτα καθηγητές, δάσκαλοι και δημόσιοι υπάλληλοι

 

12377524.limghandler


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ διαμαρτυρίας οργανώνουν απόψε, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, στις 7:00 μμ, καθηγητές, δάσκαλοι και δημόσιοι υπάλληλοι. Συνέντευξη Τύπου για την αποψινή κινητοποίηση παρεχώρησαν ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Βασίλης Γεωργιόπουλος, η εκπρόσωπος των λειτουργών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χριστίνα Λαδά και η πρόεδρος του Τομεακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Νικολίνα Λέκκα.
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
● Στις δηλώσεις ο Βασίλης Γεωργιόπουλος τόνισε ότι οι καθηγητές δεν υπέστειλαν, αλλά ανέστειλαν τον αγώνα. Όπως σημείωσε, η μεταρρύθμιση και η διαθεσιμότητα οδήγησαν σε κακοποίηση των σχολείων και της εκπαίδευσης. Επεσήμανε ότι τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση δημιουργίας των ΣΕΚ, αυτά δεν λειτουργούν. Με τις ανακατατάξεις στην τεχνική εκπαίδευση, χιλιάδες μαθητές ή εγκατέλειψαν τις σπουδές ή αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν άλλη ειδικότητα και να καταφύγουν σε ΙΕΚ ή ΣΕΚ, που όμως δεν λειτουργούν.
Για το νέο Λύκειο τόνισε ότι οι αλλαγές μετέτρεψαν τους μαθητές σε βαθμοθήρες από την πρώτη Λυκείου, ενώ στην δεύτερη και τρίτη τάξη έρχεται η πλήρης εξειδίκευση των σπουδών, με αποτέλεσμα να μην αποκτούν οι μαθητές σφαιρικές γνώσεις και να οξύνεται η κριτική σκέψη τους, για την οποία υποτίθεται ότι έγινε η μεταρρύθμιση. Τέλος, για την απόφαση να υπόκεινται και οι καθηγητές στο μέτρο της βεβαίωσης της παρουσίας, την θεώρησε εκ περισσού, καθώς η παρουσία τους επιβεβαιώνεται από τρεις πηγές που υπογράφουν, το παρουσιολόγιο- απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης και το βιβλίο του διευθυντού. Καταλόγισε στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης άγνοια η πράξη εκδίκησης.
ΔΑΣΚΑΛΟΙ
● Η Χριστίνα Λαδά επεσήμανε ότι ο δημόσιος τομέας δέχεται πρωτοφανή επίθεση. Σημείωσε ότι δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων υπάρχουν χιλιάδες κενά και χάνονται χιλιάδες ώρες διδασκαλίας, καθώς απολύθηκαν οι 10.000 αναπληρωτές που απολύθηκαν. Αντίθετα , το υπουργείο αύξησε τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, ενώ για το ολοήμερο σχολείο έκανε προσλήψεις συμβασιούχων μέσω ΕΣΠΑ. Τέλος κατηγόρησε την τακτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της τρόικα που διακυβεύει το δημόσιο σχολείο και κάλεσε τους εργαζόμενους να αντιδράσουν για να μείνουν τα μέτρα για την παιδεία στα χαρτιά μαζί με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζονται.
Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ
● Η Νικολίνα Λέκκα μίλησε για τον φαύλο κύκλο που ανακυκλώνεται με τις οριζόντιες απολύσεις στο δημόσιο, καθώς δεν προλαβαίνει να γίνει η αξιολόγηση των δομών. Αυτό είπε θα επιφέρει πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Τόνισε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι συκοφαντούνται καθώς οι επίορκοι και αυτοί που κατέθεσαν πλαστά χαρτιά για να διοριστούν είναι ελάχιστοι. Τέλος, κάλεσε όλους τους υπαλλήλους να μετάσχουν στην αυριανή εκδήλωση, στις 6:30 μμ, στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», με ομιλητή τον αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Γρηγόρη Καλομοίρη.

 

likekalamata