Συζήτηση για την μεταρρύθμιση του συστήματος της Α/θμιας Φροντίδας Υγείας στο Δ.Σ.

dimotikosymv


Το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. Τριφυλίας ήταν η «Ενημέρωση-συζήτηση επί του Νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση του συστήματος της Α/θμιας  Φροντίδας  Υγείας».

Ο εισηγητής του θέματος κ. Σαρμαντζής στάθηκε στο θέμα των ιατρών και του ωραρίου και είπε ότι ευελπιστούν σε ειλικρινή διάλογο με τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ που θα κάνει τις εισηγήσεις και με το υπουργείο Υγείας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, τόνισε πως το δημοτικό συμβούλιο έπρεπε να είχε συζητήσει το θέμα νωρίτερα, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διαβούλευσης και να παρέμβει σε αυτή με ό,τι προτάσεις είχε. Εγρήγορση ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούλης.

 Ο δήμαρχος Τριφυλίας επεσήμανε ότι σε κάθε Καλλικρατικό δήμο θα υπάρχει τουλάχιστον ένα Κ.Υ. χωρίς να αποκλείει να υπάρχει και δεύτερο και τρίτο και νομοθετικά δεν τους στερείτε το δικαίωμα να διεκδικήσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν οι υπάρχουσες δομές στο δήμο και είπε ότι ενώ παλιότερα η βουλή ψήφιζε για κάθε μονάδα τον οργανισμό της και τελείωνε το θέμα, που ήταν θέμα πολιτικό, τώρα την απόφαση για το αν θα κλείσει ένα Κ.Υ. ή και πώς θα λειτουργεί την παίρνει ο υπουργός με εισήγηση του Περιφερειάρχη Υγεία και των αρμοδίων οργάνων.