Συλλήψεις για πλαστά έγγραφα στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

 

aec226b2fe5eb505b8203eb1d00cfe36_L


Συνελήφθησαν, χθες (26.10.2013) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, σε δύο περιπτώσεις, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 26χρονος ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοί Συρίας, μία 24χρονή και ένας 31χρονος, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας, της ψευδής ανωμοτί κατάθεσης και της παράβασης της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

 

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 24χρονης, την οποία συνόδευε ο 26χρονος, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, ήταν προφανώς πλαστογραφημένα.

 

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας Ελληνικών Αρχών.

 

Όπως προέκυψε, ο 26χρονος, είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Μιλάνο Ιταλίας, μαζί με την 24χρονη, διευκολύνοντας έτσι την έξοδο της από τη χώρα.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του 31χρονου, ο οποίος είχε σκοπό επίσης να ταξιδέψει για το Μιλάνο Ιταλίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, ήταν προφανώς πλαστογραφημένα.

 

Στο πλαίσιο του αστυνομικού ελέγχου βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας Ελληνικών Αρχών.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

 

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.