Συνάντηση Κατσίβελα στην Καλαμάτα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη για θέματα της Τριφυλίας [βίντεο]

 

katsivelas


Με την ευκαιρία της επίσκεψης σήμερα το μεσημέρι στην Καλαμάτα του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ιωάννη Τσιρώνη και του Υφυπουργού Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, στο Δημαρχείο της Καλαμάτας πρόκειται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων της Μεσσηνίας προκειμένου να τεθούν όλα τα ζητήματα της διαχείρισης απορριμμάτων,  περιβάλλοντος, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Μιλώντας χθες το μεσημέρι ο κ. Κατσίβελας για την επικειμενη συνάντηση στάθηκε στα σημεία που θα συζητηθούν όσον αφορά το Δήμο Τριφυλίας, στη συνάντηση του με το κλιμάκιο της κυβέρνησης.

Διαχείριση απορριμάτων

Ο κ. Κατσίβελας αναφέρθηκε στην διαδικασία της διαχείρισης απορριμμάτων στην Τριφυλία λέγοντας τα εξής: «Ο Δήμος Τριφυλίας έχει ξεκινήσει όλη τη διαδικασία για τη διαχείριση των απορριμάτων. Είναι η ώρα που η κυβέρνηση πρέπει να πάρει απόφαση για το ποιο μηχανισμό θα υπερασπιστεί. Ο Δήμος Τριφυλίας θα παρουσιάσει όλες τις διαδικασίες που έχει ακολουθήσει, τις πολιτικές επιλογές που έχει κάνει όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και, βεβαίως, θα πρέπει να κουβεντιάσουμε και το κάνειν λαμβάνειν απ’ το υπουργείο και απ’ το Πράσινο Ταμείο όσον αφορά τη στήριξη του τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, που υπάρχουνε προτάσεις του δήμου μας και βεβαίως και άλλων δήμων, οι οποίες ακόμα δεν έχουν ικανοποιηθεί».

Κυπαρισσιακός κόλπος

Ο κ. Κατσίβελας αναφέρθηκε και για τον Κυπαρισσιακό κόλπο λέγοντας τα εξής: «Είναι πάρα πολύ σημαντική η συνάντηση γιατι κατά το διαφαινέστερο και απόλυτο τρόπο, θα εκφράσει ο δήμος Τριφυλίας τις απόψεις που έχει, εκπεφρασμένες σε αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, δύο φορές, για την ανάπτυξη του Κυπαρισσιακού κόλπου. Η απόφαση του ΣτΕ, έτσι όπως έχει εκτεθεί και διακονηθεί, και έτσι όπως έχει παρθεί, ουσιαστικά ρίχνει μια ταφόπλακα σε όλη την ανάπτυξη της περιοχής, μιας και φαίνεται, το ανθρώπινο είδος δεν προστατεύεται από κανέναν. Η έννοια του εθνικού πάρκου, με όρο να μην υπάρχει δόμηση απ’ το λιμάνι της Κυπαρισσίας μέχρι τη Νέδα και βέβαια και για όλο τον Κυπαρισσιακό κόλπο μέχρι το Επιτάλιο, μάλλον θα πρέπει να μας πουν ότι πρέπει να τα μαζέψουμε απο δω και να φύγουμε».

Δείτε ολόκληρο το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Κατσίβελά: