Συνέδριο για τα οπωροκηπευτικά στην Καλαμάτα

 

1


Η Ελληνική Εταιρεία της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ) και η Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Πελοποννήσου (πρώην ΤΕΙ Καλαμάτας) διοργανώνουν το 26ο Συνέδριο της ΕΕΕΟ, με τίτλο «Η παραγωγή των οπωροκηπευτικών ως μοχλός εξόδου από την οικονομική κρίση».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από 15 έως 18 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο «Elite City Resort», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι εργασίες του θα ανοίξουν στις 9.30 της 15ης Οκτωβρίου.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι οι εξής: Αμπελουργία, Ανθοκομία / Αρχιτεκτονική τοπίου, Δενδροκομία, Λαχανοκομία, Φαρμακευτικά / Aρωματικά φυτά και Λοιπές σχετιζόμενες με τις ανωτέρω.

Όπως αναφέρει και ο Μιλτιάδης Βασιλακάκης, Πρόεδρος της ΕΕΕΟ,  στις λίγες ημέρες του συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών, θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους έλληνες αγρότες και όσους γενικά ασχολούνται με την παραγωγή, συντήρηση, εμπορία οπωροκηπευτικών και την εκπαίδευση.

Προγραμματίζεται, ακόμα, ημερήσια εκδρομή, μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή, να επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς χώρους και να απολαύσουν τα τοπικά εδέσματα.

«Η γεωργική παραγωγή και η παραγωγή οπωροκηπευτικών ειδικότερα μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη της χώρας, γενικά και ειδικότερα υπό τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας.

Η παραγωγή οπωροκηπευτικών απαιτεί εργατικά χέρια, άρα προσφέρει θέσεις εργασίας, απαιτεί επενδύσεις από ήπιες έως πολύ μεγάλες και δημιουργεί μεγάλο κύκλο εργασιών με τις κατασκευές, τα γεωργικά εφόδια, το πολλαπλασιαστικό υλικό, τα υλικά συσκευασίας.

Τα περισσότερα προϊόντα τυποποιούνται, συσκευάζονται και εξάγονται δημιουργώντας έτσι ένα δεύτερο μεγάλο κύκλο εργασιών, δίνουν εργασία σε πλήθος ανθρώπων, απασχολούν σημαντικά εγχώριες και διεθνείς μεταφορές και τελικά επειδή τα περισσότερα οπωροκηπευτικά εξάγονται εισάγεται πολύτιμο συνάλλαγμα που βοηθάει σημαντικά στον ισοσκελισμό του εμπορικού μας ισοζυγίου».

Για όλα τα παραπάνω αποφασίστηκε η διοργάνωση του συνεδρίου, με σκοπό να γνωστοποιηθούν όλα όσα συζητηθούν σε όσους παίρνουν αποφάσεις για την ανάπτυξη της χώρας.

Για το συνέδριο μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες από την παρακάτω ιστοσελίδα: www.teikal.gr