Συνέντευξη Τύπου σχετικά με την εκδήλωση αφιέρωμα στον λογοτέχνη Κώστα Κόλλια – Ερανιώτη [βίντεο]

 

main


“40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΑ – ΕΡΑΝΙΩΤΗ”

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 27 Μαΐου στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, στα Φιλιατρά, η Συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση αφιέρωμα στον λογοτέχνη Κώστα Κόλλια – Ερανιώτη που θα πραγματοποιηθει το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 στις 8:15 το βράδυ στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο. Μέσα από την παρουσίαση δύο βιβλίων του, των «Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ» – Ποίηση και «Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΤΟΥ» – Δοκίμια θα γίνει προσπάθεια να παρουσιαστούν τα «40 χρόνια της πνευματικής δημιουργίας του Κώστα Κόλλια – Ερανιώτη».

Η εκδήλωση που οργανώνει ο Σύλλογος Φιλοπρόοδων Φιλιατρών έχει σαν στόχο να παρουσιάσει μια άλλη πλευρά του πρώην Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, αυτή του λογοτέχνη.

Στη Συνέντευξη Τύπου μίλησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπρόοδων, κα. Παρασκευή Παντελάκη, ο Φιλιατρινός εκπαιδευτικός και λογοτέχνης κ. Χρήστος Πλακονούρης, καθώς και ο πρώην Δημάρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπρόοδων, κα. Παρασκευή Παντελάκη τόνισε: «Είναι γνωστοί στην Φιλιατρινή κοινωνία οι δεσμοί που υπάρχουν ανάμεσα στον λογοτέχνη Κώστα Κόλλια και τον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Ο κ. Κόλλιας είναι παρών κάθε στιγμή σε κάθε δραστηριότητα του συλλόγου, αλλά είναι και ο άνθρωπος ο οποίος έχει γράψει τα πρώτα 50 χρόνια της ιστορίας του Συλλόγου, και για αυτό το λόγο οι δεσμοί μας είναι πολύ σημαντικοί. Φέτος που κλείνει 40 χρόνια παρουσίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε να τιμήσει έναν φίλο και έναν ξεχωριστό λογοτέχνη».

Από την πλευρά του, ο κ. Χρήστος Πλακονούρης είπε: «Νιώθω μεγάλη χαρά που με την τριλογία της επιστροφής και με τα δοκίμια του ο Κωστας Κόλλιας ξαναγυρίζει στον χώρο της λογοτεχνίας. Δύο χώροι διεκδικούσαν την ψυχή του, ο ένας ειναι της λογοτεχνίας της συγγραφικής τέχνης και ο άλλος της πολιτικής. Έχει δώσει τόσα πολλά και αξίζει όχι μόνο αυτή την τιμητική βραδιά αλλά ακόμη περισσοτέρες».

Ο κ. Κόλλιας ευχαρίστησε του προλαλήσαντες για τα καλά τους λόγια αλλά και τον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών γιατι διοργάνωση αυτής της βραδιάς, στην «πατρίδα» του Κώστα Κόλλια, τα Φιλιατρά, όπου εκεί πήρε και το όνομα «Κώστας Ερανιώτης». Ο κ. Κόλλιας στάθηκε σε τρία σημεία, προσδιορίζοντας τους τίτλους των δύο βιβλίων που θα κυριαρχήσουν στην παρουσίαση. Η λογοτεχνία και η ποίηση πρέπει να πλησιάζει τον απλό άνθρωπο, είπε ο κ. Κόλλιας. Συνέχισε λέγοντας πως παρόλο που δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με την λογοτεχνία, η πολιτική αρκετές φορές του έβαλε φραγμούς. Με την τριλογία αυτή θέλει να σηματοδοτήσει την επιστροφή του στην λογοτεχνία. Σε αρκετά σημεία της συνέντευξης διάβασε ποιήματα και στίχους απο την συλλογή του, ενώ κλείνοντας απηύθυνε μια προσωπική πρόσκληση στους συμπολίτες μας προκειμένου με την παρουσία τους να τιμήσουν την εκδήλωση.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο από τη Συνέντευξη Τύπου: