Τέλη Ιουνίου η έναρξη των διαγωνισμών για τον αυτοκινητόδρομο «Πάτρας – Πύργου»

 

patra_pyrgos_2


Στα τέλη Ιουνίου θα γίνει η έναρξη των δημοπρατήσεων  για τον δρόμο Πύργου-Πατρών, με βάση τη  δέσμευση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιάννη Δέδε στον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες στο Υπουργείο στην Αθήνα.

Στη σύσκεψη που έγινε συμμετείχαν ο Διευθυντής Μελετών Υποδομών κ. Δημήτρης Τασιόπουλος, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου καθώς επίσης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Μιχάλης Καλογερόπουλος

Από την πλευρά του κ. Γεωργιόπουλου επαναδιατυπώθηκε η αντίρρηση και αντίθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και όλων των  φορέων της Ηλείας για επαναχάραξη του οδικού άξονα στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, δεδομένο ότι κάτι τέτοιο θα καθυστερούσε δραματικά το έργο. Από την πλευρά του υπουργείου έγινε γνωστό πως ακόμα δεν έχει μετρηθεί το κόστος μίας τέτοιας αλλαγής στη μελέτη χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο αυτό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε το ζήτημα της μελέτης και του έργου «βελτίωσης, οδικής ασφάλειας και συντήρησης του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό». Αποφασίστηκε η ανάθεση της μελέτης με τη συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την σύντομη ωρίμανσή της και τη χρηματοδότηση του έργου από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους.

Ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας ανέλαβε την εξεύρεση τρόπου αναθεώρησης της μελέτης για το συγκεκριμένο δρόμο ώστε να ολοκληρωθεί μέσα σε εφτά έως οχτώ μήνες προκειμένου να διερευνηθεί άμεσα η χρήματοδότησή του ενός σκέλους από εθνικούς πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση η βελτίωση της οδικής ασφάλειας που περιλαμβάνει την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, στηθαίων και διαγράμμισης του δρόμου.

Επίσης συζητήθηκε η επιτάχυνση ολοκλήρωσης των μελετών του οδικού άξονα «Αρχαία Ολυμπία – Βυτίνα – Τρίπολη» και ειδικότερα του τμήματος «Λούβρο – Κόμβος Λουτρών Ηραίας». Και αυτό λόγω του ότι όσον αφορά το θέμα του τμήματος που είναι εντός της Ηλείας έχει παρουσιαστεί μία καθυστέρηση στην διαδικασία αυτή. Η ωρίμανση των μελετών αυτών θα σημάνει ταυτόχρονα και την έναρξη των προσπαθειών χρηματοδότησης του έργου σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Πελοποννήσου  αφού ένα τμήμα είναι εντός των ορίων της περιφερειακής ενότητας της Αρκαδίας.

 

Παναγιώτης Παυλόπουλος

paylopoulos2004@yahoo.gr