Τα Φιλιατρά τίμησαν με ευλάβεια την Αγία Μαύρα [εικόνες]

 

main


Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τα Φιλιατρά γιόρτασαν την Αγία Μαύρα στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Χθες, Σάββατο 2 Μαΐου, στις έξι το απόγευμα συνοδευόμενη από πιστούς κάθε ηλικίας, η Ιερή Εικόνα της Αγίας Μαύρας μεταφέρθηκε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, όπου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Χθες το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου υπήρχε έκθεση λουλουδιών και φυτών με τη συμμετοχή παραγωγών, γεωπόνων και καταστημάτων της περιοχής.

Σήμερα Κυριακή 3 Μαΐου, ανήμερα της εορτής το πρωί τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Ακολούθως ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας της Αγίας Μαύρας προς την κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, με την συνοδεία πιστών, της Φιλαρμονικής των Φιλιατρών και μαθητών από τα σχολεία της πόλης των Φιλιατρών. Στην κεντρική πλατεία εψάλη δέηση, ενώ η πομπή κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων και τοπικοί άρχοντες της πόλης των Φιλιατρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατα την εορτή της Αγίας Μαύρας οι πιστοί αποφεύγουν κάθε είδους αγροτική εργασία ανήμερα του εορτασμού.

 

Δείτε εικόνες:

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6