Τιμά και γιορτάζει την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα η Κυπαρισσία

 

AGIA TRIADA KYPARISSIA 019


Η Κυπαρισσία τιμά και γιορτάζει την παντριφυλιακή εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, την Κυριακή και τη Δευτέρα, με επίκεντρο των θρησκευτικών τελετών τον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην παραδοσιακή Άνω Πόλη! Πλήθος επισκεπτών αναμένεται να συρρεύσει στην πόλη με την ευκαιρία του τριημέρου, καθώς τη Δευτέρα είναι αργία, αλλά και για να προσκυνήσουν ευλαβικά την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα, όπως και για να ζήσουν την ξεχωριστή εμπειρία της «2ης Λευκής Νύχτας», το Σάββατο!
Βεβαίως, οι επισκέπτες της πόλης αναμένεται να περιηγηθούν ξέγνοιαστα στα γραφικά σοκάκια και καλντερίμια της Πάνω Πόλης ανεβαίνοντας για τη βόλτα τους στο Κάστρο των Γιγάντων, αλλά και να απολαύσουν τις δαντελωτές παραλίες της Κυπαρισσίας και τα καταγάλανα νερά για τις δροσιστικές βουτιές τους!
Το απόγευμα της Κυριακής θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Γονυκλισίας μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας, χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.
Τη Δευτέρα από τις 7.00 το πρωί θα ηχούν χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες και θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου. Μετά το Θείο Κήρυγμα θα ξεκινήσει Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος με κατάληξη το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.
Την πομπή θα συνοδεύσουν η Φιλαρμονική της Κυπαρισσίας, μαθητές σχολείων της πόλης και πλήθος πιστών.
Στον Άγιο Αθανάσιο θα αναπεμφθούν δεήσεις και θα γίνει Απόλυση. Ακολούθως, ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δεχθούν στις ευχές των πολιτών στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας, παραθέτοντας μπουφέ!
Σημειώνεται πως στην πλατεία της ιστορικής «Αρκαδιάς», το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό – λαϊκό πανηγύρι με ορχήστρα και γλέντι μέχρι πρωίας, με την επιμέλεια του Στάθη Κώνσταντου!του Ηλία Γιαννόπουλου