Τι θα γίνει τελικά με το επίδομα θέρμανσης; [168 ευρώ το επίδομα θέρμανσης για την Μεσσηνία]

 

122694-4e38772012b92bfa5dbd7452027d2006_77612


168 ευρώ το επίδομα θέρμανσης για τον νομό Μεσσηνίας

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης με τον γνωστό υψηλό φόρο κατανάλωσης, οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν αν θα μπορούν να προμηθευτούν περισσότερο επιδοτούμενο πετρέλαιο σε σύγκριση με πέρυσι και αν θα λάβουν προκαταβολικά το ποσό της επιδότησης που τους αντιστοιχεί ή αν θα το λάβουν σε δύο δόσεις.

Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει την πρότασης να δοθεί ως επιταγή – προκαταβολή το ποσό του συνολικού επιδόματος ώστε να μην προκύψουν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν πέρυσι κάποιοι ενώ το δικαιούντο δεν προμηθεύτηκαν πετρέλαιο γιατί δεν είχαν τα χρήματα να πληρώσουν το συνολικό κόστος αγοράς.

Για το θέμα της προκαταβολής υπάρχουν ενστάσεις από την Τρόικα όπου υποψιάζεται ότι μπορεί κάποιες οικογένειες που θα λάβουν τα χρήματα του επιδόματος θέρμανσης να μην τα χρησιμοποιήσουν για προμήθεια πετρελαίου αλλά για να καλύψουν το κόστος του ηλεκτρικού στην περίπτωση που χρησιμοποιούν για τη θέρμανσή τους κλιματιστικό ή να για να καλύψουν το κόστος καυσόξυλων, φυσικού αερίου, πέλετς κτλ. τα οποία πέρυσι είχαν εξαιρεθεί από την επιδοματική πολιτική.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν η διαδικασία ίσως αργήσει να ανακοινωθεί και αν κάποτε εγκριθεί από την κυβέρνηση η απόφαση να δοθεί τελικά προκαταβολικά το επίδομα θέρμανσης τότε τα νοικοκυριά θα δυσκολευτούν μιας και θα έχει μπει για τα καλά ο χειμώνας με ότι αυτό συνεπάγεται.