Τον επαναπροσδιορισμό του Στρατηγικού Τουριστικού Σχεδιασμού της Πελοποννήσου προτάσσει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου

 

top


Η αποτίμηση των μέχρι σήμερα στοιχείων αναφορικά με την προβλεπόμενη τουριστική κίνηση κατά την τρέχουσα σεζόν στην Πελοπόννησο. ήταν το Κεντρικό θέμα συζήτησης, στην τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μάιου στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, των παρευρισκομένων στη συνεδρίαση εκπροσώπων, των επιμέρους Ξενοδοχειακών Ενώσεων – Συλλόγων της Πελοποννήσου, κοινά διαπιστώθηκε ότι, λόγω της παρατεταμένης διαπραγματευτικής δραστηριότητας της κυβέρνησης με τους εταίρους σε συνδυασμό με την αρνητική δημοσιότητα στα εθνικά και διεθνή ΜΜΕ, καταγράφεται ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας, τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και για τον ελληνικό τουρισμό, που έχει ως συνέπεια τη σημαντική ανάσχεση του αισιόδοξου κλίματος που είχε διαμορφωθεί στο τέλος του 2014.

Ιδιαίτερα έντονη είναι η ανησυχία που δημιουργείται στους ξενοδοχειακού κύκλους της Πελοποννήσου, καθότι όλο αυτό το αρνητικό κλίμα έρχεται να προστεθεί στην ήδη περιθωριοποιημένη εικόνα που παρουσιάζει τουριστικά η Πελοπόννησος σε σχέση με άλλους παραδοσιακούς προορισμούς, ως αποτέλεσμα των ανισομερών εθνικών τουριστικών πολιτικών και των ελλειμματικών πρωτοβουλιών που ελήφθησαν σε περιφερειακό επίπεδο.

Ως εκ τούτου, κρίνεται επιτακτική πλέον η ανάγκη άμεσης αντίδρασης όλων των εμπλεκόμενων με την τουριστική ανάπτυξη δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα, σε στενή συνεργασία και με πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδίως των Περιφερειακών Αρχών που φέρουν και την κύρια ευθύνη χάραξης αναπτυξιακών πολιτικών.

Κατά συνέπεια, ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, προτάσσει την αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού του Στρατηγικού Τουριστικού Σχεδιασμού της Πελοποννήσου και τη χάραξη των κατάλληλων πολιτικών με στόχο την επιτάχυνση της τουριστικής αναπτυξιακής διαδικασίας και τη στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας, που πραγματικά από στιγμή σε στιγμή κινδυνεύει να καταρρεύσει.

 • Λογικός

  Σχιζοφρενικό το άρθρο.

  Εκ πρώτης, απορείς. Στο τέλος βάζεις τα γέλια.

  Δηλαδή ο Τ.Ο.Π. είχε προσδιορίσει τον Στρατηγικό Τουριστικό Σχεδιασμό της Πελοποννήσου και λόγω της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, δημιουργείται αρνητικό περιβάλλον δημοσιότητας στα ημεδαπά και αλλοδαπά μέσα, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να προτάσσει την αναγκαιότητα να επαναπροσδιορίσει τον Στρατηγικό Σχεδιασμό!

  Σεβαστοί κύριοι του Οργανισμού,
  περάστε να πάρετε ένα κουβαδάκι ο καθένας, και δρόμο, απολύεστε!!!!

  Ερ. Πότε τον είχε προσδιορίσει τον Στρατηγικό Τουριστικό Σχεδιασμό;

  Η κρίση και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται από το 2009. Ακόμα
  και στο τέλος 2014, βλέπε, email Χαρδούβελη, προέβλεπε αύξηση ΦΠΑ στον Τουρισμό, δηλαδή
  αναταράξεις με τα ήδη υπογεγραμμένα συμβόλαια του 2015.

  Παπάρια μάντολες περί στρατηγικού σχεδιασμού!

  Όπου, και οι πρωτοετής φοιτητές ξέρουν ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός σε επίπεδο Περιφέρειας εμπεριέχει contingency plan, crisis management, communication management και πιο συγκεκριμένα: use the official portal as a social media hub generating positive news, crisis as opportunity actions, και πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης.

  ΟΜΩΣ ο Τ.Ο.Π. χαρακτηρίζει ως περιθωριοποιημένη την εικόνα που παρουσιάζει τουριστικά η Πελοπόννησος , και αυτή η εικόνα είναι το αποτέλεσμα των ανισομερών εθνικών τουριστικών πολιτικών και των ελλειμματικών πρωτοβουλιών που ελήφθησαν σε περιφερειακό επίπεδο. Εεεέτσιιιι…μας έγραφαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! τα λέμε έξω από τα δόντια. ΑΛΛΑ, και το έργο της Περιφέρειας είναι ελλειμματικό.
  Εεεε ρε γέλια. Καλά, αυτός ο Οργανισμός δεν είναι βύσματα της περιφέρειας, τι γίνεται εκεί στην Τρίπολη, καπνίζουν τα σκουπίδια!!!δώσε και μένα μπάρμπα ωωω ρρρεεε μαστούρα!

  Και τώρα τι κάνουμε αδέρφια…… Εμπλεκόμενοι του τουρισμού ενωθείτε και συνεργαστείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση (δημαρχααααάραα μου, σου’ρχομαι) και ιδίως με την Περιφέρεια (Τατούλης δεν μπορεί τώρα, έχει το μπιφτέκι στο στόμα) η οποία φέρει την ευθύνη της χάραξης αναπτυξιακής πολιτικής!

  ΕΜΠΡΟΣ ΓΕΝΝΑΙΟΙ… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ! ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕΣΟΥΡΑΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ!