Του Αντώνη Αντωνόπουλου: Γιατί δεν έδωσε ο Δήμος Τριφυλίας άδεια για περίπτερο στον «ΑΡΧΕΛΩΝ»;

 

arxelwwwn


Πρώτη φορά φέτος, ο Δήμος Τριφυλίας, δεν έδωσε άδεια περιπτέρου στον περιβαλλοντικό Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ, στην κεντρική παραλία, στο Καλό Νερό.
Ποιος ο λόγος;
Δε θέλει και πολύ μυαλό να το καταλάβει κανείς. Αντέδρασαν οι μαγαζάτορες της παραλίας, που είναι και ψηφοφόροι…
Οι μαγαζάτορες είναι τόσο εκτός πραγματικότητας που νομίζουν πως ο ΑΡΧΕΛΩΝ απαγορεύει να χτιστεί το Δάσος. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ευθύνεται που αποφασίστηκε να βγουν οι κατασκευές πάνω στην αμμουδιά! Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ευθύνεται που δεν έχουν πελάτες.
Ενώ αν δεν υπήρχε ο σύλλογος αυτός, δε θα ασχολιόταν κανείς για τις χελώνες, θα έχτιζαν στην αμμουδιά μεγάλα ξενοδοχεία, θα είχαν πολύ τουρισμό.
Όλα αυτά είναι ψέματα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι που προστατεύει τις χελώνες, ο ΑΡΧΕΛΩΝ είναι ένας απλός σύλλογος. Αν μαζευτούν 20 άνθρωποι μπορούν να κάνουν κι αυτοί εύκολα ένα σύλλογο, ακόμα κι αν είναι ενάντια στις χελώνες. Ας κάνουν έναν…
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έριξε πρόστιμο στο Δήμο Τριφυλίας που δεν εφαρμόζει τους νόμους, και το πληρώνουμε όλοι εμείς οι δημότες το πρόστιμο αυτό, ενώ θα έπρεπε να το πληρώσει ο προηγούμενος και ο σημερινός δήμαρχος, που δεν προστατεύουν την αμμουδιά, που δε βάζουν ταμπέλες: απαγορεύονται τα οχήματα στην αμμουδιά, που δεν ενημερώνουν τον κόσμο για το περιβαλλοντικό εθνικό πάρκο της Ελαίας.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος, επίσης, προστατεύει την περιοχή, αλλά και το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο Δικαστήριο!
Ας μην τα βάζουν με τον «ΑΡΧΕΛΩΝ», αν μπορούν ας αντιδράσουν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αλλά πώς να αντιδράσουν; Αφού η Ευρώπη λέει το σωστό κι εμείς θέλουμε το λάθος.
Ευτυχώς που υπάρχουν οι χελώνες και περιορίζουν τη λάθος εξέλιξη του ανθρώπου που τρέχει τρελά σαν λαγός. Ο γνωστός μύθος του Αισώπου βρήκε και πάλι την εφαρμογή του.
Δήμαρχε, δώσε άδεια για περίπτερο στον «ΑΡΧΕΛΩΝ», αλλιώς θα σου δώσει σύντομα εντολή και ο περιφερειάρχης. Θα εφαρμόσει το νόμο.
Αντώνης Αντωνόπουλος
Κυπαρισσία