Το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoromantica στην Καλαμάτα, στις 21 Ιανουαρίου 2015

 

costa-neoromantica_4


Στο λιμάνι της Καλαμάτας, για δεύτερη φορά το 2015, βρίσκεται σήμερα  21 Ιανουαρίου, το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoromantica, το οποίο κατέπλευσε στις 9.00 το πρωί, ενώ αναμένεται να αποπλεύσει στις 18.00 με προορισμό το Ναύπλιο.
Το σκάφος ήρθε στο λιμάνι της Καλαμάτας από το ιταλικό λιμάνι της Νάπολης, με 1.229 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων και πλήρωμα 613 ατόμων, με επικεφαλής Ιταλό πλοίαρχο. Οι περισσότεροι επιβάτες είναι Γάλλοι και Ιταλοί. Υπάρχουν, επίσης, ανάμεσά τους Γερμανοί, Ολλανδοί, Βραζιλιάνοι, Κροάτες, Βέλγοι, Ρώσοι και Ελβετοί.
Τους τουρίστες υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας, αποτελούμενη από αιρετούς, μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και υπαλλήλους του Δήμου και τους προσέφερε χάρτες, κάρτες και τοπικά προϊόντα, ενώ τους έδωσε και τουριστικές πληροφορίες.
Τουριστικά λεωφορεία μετέφεραν περιηγητές σε κοντινές περιοχές, όπως στην Αρχαία Μεσσήνη, στη Μάνη, στο Μυστρά και στην Πύλο. Οι περισσότεροι τουρίστες, όμως, περιηγήθηκαν την Καλαμάτα, ενώ ορισμένοι είδαν με ταξί την πόλη και τη γύρω περιοχή.