«Το Φως που πάντα καίει» :18 και Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο «ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟΝ» στα Φιλιατρά

 

kolovos


Το μέγιστο ποιητικό αριστούργημα του Κώστα Βάρναλη «ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ‘ΠΑΝΤΑ’ ΚΑΙΕΙ» για πρώτη φορά στην σκηνή και για δεύτερη χρονιά στο «θέατρο της ημέρας» σε διασκευή, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Βασίλη Κολοβού.

Στον αρχικό τίτλο του έργου προστέθηκε το «ΠΑΝΤΑ» για να υπογραμμιστεί όχι μόνο η διαχρονικότητα αλλά και το μέγεθος της σημερινής επικαιρότητάς του.

Ο Βάρναλης φέρνει στη σκηνή τον Προμηθέα, το Χριστό, την Αριστέα (εξουσία) την Μαιμού της (γλύφτης και δούλος της) και το Μώμο, Φωνή του Εργάτη και Φωνή του ποιητή, φωνή αποκαλυπτικού σαρκασμού ενάντια στο σκοταδισμό και στην εκμετάλλευση του ανθρώπου. Ο Μώμος εισάγει τον θεατή στον εκπληκτικά επίκαιρο λόγο του αταλάντευτα υπερασπιστή του λαού που σταυρώνουν και θα σταυρώνουν οι εκμεταλλευτές του, όσο αυτός θα μένει «δειλός, μοιραίος και άβουλος αντάμα προσμένοντας κάποιο θάμα.

Συντελεστές είναι:
Διασκευή δραματουργική, επεξεργασία και σκηνοθεσία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
Σκηνικά-κουστούμια: ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ
Μουσική επιμέλεια: ΚΙΚΗ ΚΟΥΤΖΑΝΙΔΟΥ
Ηχος-φωτισμοί: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΗΦΑΚΗΣ
Β Σκηνοθέτης: ΟΛΓΑ ΜΟΥΡΓΕΛΑ
Διεύθυνση παραγωγής: ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΑΜΟΥΡΗ

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ Μώμος
ΟΛΓΑ ΜΟΥΡΓΕΛΑ Εξουσία
ΤΑΣΟΣ ΑΛΑΦΑΚΗΣ Χριστός
ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ Προμηθέας
ΧΑΡΗΣ ΑΡΩΝΗΣ Μαιμου-Αηδόνι

Ενώ ακούγεται η φωνή της Αντριανής Τουντοπούλου στη Μάνα Γη.

Πριν από την έναρξη των παραστάσεων στην Αθήνα το έργο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο «ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟΝ» στα Φιλιατρά και την Κυριακή 20 και Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα στην αίθουσα της Φιλαρμονικής.

filiatranet