Τρίπολη: «Ζητιάνοι» πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση επαιτείας στην πλατεία!

 

Minolta DSC


Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο κέντρο της Tρίπολης και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγίου βασιλείου, όπου δύο επαίτες «πιάστηκαν» κυριολεκτικά στα χέρια, διεκδικώντας μία θέση επαιτείας.

Οι δύο γυναίκες λογομάχησαν έντονα και μετά απ’ αυτό ακολούθησε σοβαρός τσακωμός, ενώ οι περαστικοί κοιτούσαν αποσβολωμένοι, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα.

Οι «επαγγελματίες» επαίτες ξεσήκωσαν το κέντρο της πόλης και ο λόγος ήταν απλά το… «πόστο» τους.

Το θέμα της επαιτείας εξακολουθεί να παίρνει τραγικές διαστάσεις. Επανειλημμένως στο παρελθόν έχουν γίνει διάφορες κινήσεις για την καταπολέμησή του, χωρίς ωστόσο να υπάρχει αποτέλεσμα.

Πριν από κάποιο χρονικό διάστημα τέσσερις δικηγόροι της πόλης είχαν κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη βιομηχανία της επαιτείας, η οποία τις περισσότερες φορές κρύβει πολλές πληγές όπως είναι η παιδική πορνεία ή ακόμα και η διακίνηση ναρκωτικών.

Πέρα απ’ αυτό όμως, στην εν λόγω μήνυση αναφερόταν εντόνως και το γεγονός των μικρών παιδιών που συνήθως έχουν μαζί τους οι επαίτες, προσπαθώντας να «χτυπήσουν» το φιλότιμο των περαστικών.

Τα περισσότερα απ’ αυτά τα παιδιά έχουν βρεθεί κυριολεκτικά «ντοπαρισμένα», πράγμα το οποίο έγκειται θεσμικά στον ΟΗΕ για την προστασία παιδιών-θυμάτων.

 

Πηγή: arcadiaportal.gr