Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων: Στο εδώλιο 17 κατηγορούμενοι για διακίνηση κοκαΐνης και χασίς

 

0099fa525bd83e0db6862bab2b7535c9_L


Ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του κυκλώματος που φέρεται ότι διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χασίς σε στέκια ναρκομανών στη Μεσσηνία, τον Πύργο Ηλείας και την Τρίπολη.

Στο εδώλιο κάθονται 17 κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών οι 50χρονοι δίδυμοι αδελφοί από τη Μεσσήνη, που φέρονται ως ηγετικά στελέχη της οργάνωσης και συντοπίτης τους 67χρονος απόστρατος αστυνομικός, καθώς και ο 38χρονος γιος του, υπαξιωματικός του Λιμενικού, που υπηρετούσε στην Πύλο. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας πέρυσι το Φεβρουάριο. Οι 12 από τους κατηγορούμενους φέρονται να ανήκουν στον ενεργό πυρήνα της ομάδας και μεταξύ αυτών ένας 62χρονος Νησιώτης ο οποίος φέρεται ως ένας από τους “αποθηκάριους” της οργάνωσης, 28χρονος τσιγγάνος και 58χρονος Νησιώτης που φαίνεται ότι πλήρωναν με… κλοπιμαία τις ποσότητες που αγόραζαν για να τις “σπρώξουν” μετά σε άλλους χρήστες.

Το κύκλωμα ξεκίνησε να ξηλώνει η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας στις 25 Φεβρουαρίου πέρυσι, με ταυτόχρονες εφόδους σε σπίτια υπόπτων σε όλο το νομό. Στη δικογραφία που έκανε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας εμπλέκονταν περισσότεροι από 80 ύποπτοι, ενώ στις συλλήψεις συμμετείχαν ενισχύσεις από τις αστυνομικές διευθύνσεις των γειτονικών νομών.

Χθες η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση αστυνομικών και το μεσημέρι διακόπηκε για την επόμενη Δευτέρα, 18 του μήνα.

Ν.Κ.eleftheriaonline.gr