Τριφυλία: Έρχεται ο νέος κανονισμός κοινοχρήστων χώρων – Αλλαγές σε πεζοδρόμια και πλατείες

Πλατεία-Γαργαλιάνων2


Εξορθολογισμός τιμών είτε πρόκειται για πεζοδρόμια, είτε πρόκειται για πλατείες ώστε να διορθωθούν αδικίες που υπήρχαν.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας αναμένεται να συζητηθεί ο νέος κανονισμός για την χρήση κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Τριφυλίας, αφού πρώτα συζητηθεί από την Επιτροπή Διαβούλευσης αλλά και την Οικονομική Επιτροπή του δήμου ώστε να οριστούν οι τιμές ανά τ.μ. σε κοινοχρήστους χώρους.

Βούληση της δημοτικής αρχής είναι να τεθούν κανόνες έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται  όλοι οι πολίτες, αλλά και να διορθωθούν όποιες ανισότητες υπάρχουν. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Κατσίβελα, η τιμή ανά τ.μ. στην πλατεία Κοπανακίου είναι 20 ευρώ το τ.μ., όταν στην Κυπαρισσία είναι 10 ευρώ το τ.μ. και στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους 7 ευρώ και 6 ευρώ το τ.μ. αντίστοιχα! Πάντως, σύμφωνα με τα όσα άφησε να εννοηθούν ο κ. Κατσίβελας το κόστος ανά τ.μ. θα είναι από 7-8 ευρώ.

Τις επόμενές ημέρες θα γίνουν περισσότερες λεπτομερείς γνωστές όσο αναφορά τις τελικές προτάσεις.

Το ζητούμενο όμως είναι η εφαρμογή των κανονισμών αυτών. Μπορεί η δημοτική αρχή να είναι αποφασισμένη να κάνει το βήμα για την ψήφιση του νέου κανονισμού αλλά το παρελθόν έχει αποδείξει ότι εκεί όπου πάσχουμε  είναι στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα επιβάλλουν την τάξη και τα πρόστιμα. Εάν ψηφιστεί ο νέος κανονισμός θα πρέπει να  συνοδεύεται και από αποφασιστικότητα για  σοβαρούς ελέγχους με συνέπεια.