Τριφυλία: «Ανάσα» ενόψει καλοκαιριού αναμένεται να δώσει η τοποθέτηση 250 νέων κάδων!

 

ad8dd29444d7d02e0161f717b33cc334_L


Τοποθετήθηκαν σήμερα 30 κάδοι ανακύκλωσης γυαλιού!

Η Οδύσσεια των 250 πλαστικών κάδων αποκομιδής απορριμμάτων του δήμου Τριφυλίας του έλαβε αίσιο τέλος και σύντομα θα τοποθετηθούν από τα συνεργεία του δήμου. Αξίζει αν σημειωθέι πως η απόφαση για το διαγωνισμό πάρθηκε στις 13 Ιουνίου του 2016 ωστόσο η παραλαβή τους δεν ειχε ολοκληρωθεί επίσημα με αποτέλεσμα οι κάδοι να έχουν φτάσει στο δήμο και να μένουν στοιβαγμένοι σε ένα χώρο, καθώς δεν είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο με το διαγωνισμό και τις ενστάσεις που επακολούθησαν.

 

Τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Τριφυλίας υπέγραψε το συμφωνητικό με τον προμηθευτή και μέχρι τέλος Ιουνίου αναμένεται να γίνει η συναρμολόγηση και η τοποθέτησή τους.

Η προμήθεια είναι προϋπολογισμού 69.742 ευρώ και αναμένεται να προσφέρει μια ανάσα σε όλο το δήμο, ειδικά ενόψει καλοκαιριού που οι ανάγκες είναι ακόμη μεγαλύτερες, λόγω της αύξησης των επισκεπτών.

Εντωμεταξύ σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Τριφυλίας τοποθέτησαν σε περιοχές της Τριφυλίας τριάντα κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού, τους οποίους προμηθεύτηκε πρόσφατα ο Δήμος Τριφυλίας από την Εταιρεία Ελληνικής Ανακύκλωσης Απορριμμάτων. Σε πρώτη φάση οι κάδοι τοποθετήθηκαν σε Φιλιατρά, Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία, Μαραθόπολη και Καλό Νερό, ενώ στο επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμος θα προμηθευτεί από την εταιρεία μια ακόμη παρτίδα.