Τσιρώνης για τα πυρηνελαιουργία από την Καλαμάτα: «Επαρκές το θεσμικό πλαίσιο»

 

g-tsirwnis-enas-oikologos-sto-upourgeio-periballontos_4.w_l


Διήμερη επίσκεψη στην Καλαμάτα πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, για να παραβρεθεί στα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου της πόλης αλλά και στην ημερίδα ECO CITY με θέμα «Ελαιοπαραγωγή και επιπτώσεις στο περιβάλλον», όπου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν οι πιθανές επιπτώσεις στο οικοσύστημα της περιοχής, από την παραγωγική διαδικασία των ελαιουργικών και πυρηνελαιουργικών επιχειρήσεων, και διοργανώνεται στην Καλαμάτα αύριο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο κ. Τσιρώνης νωρίτερα το μεσημέρι, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων στην βιομηχανική περιοχή του Δήμου Οιχαλίας. Ο υπουργός τόνισε ότι “είναι επαρκές το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σχετικά με τη λειτουργία τους, αλλά πρέπει να λειτουργούν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, σύμφωνα με τα διεθνή όρια εκπομπής των ρύπων και των καυσαερίων και όπου υπάρχει παραβατικότητα να επιβάλλονται πρόστιμα”.

Για τους Δασικούς Χάρτες: «Κάναμε ενέργειες να μην επηρεαστούν οι επιδοτήσεις…»

Η διαδικασία για τους δασικούς χάρτες ολοκληρώθηκε και στη Μεσσηνία έφερε περισσότερες από 13.000 αντιρρήσεις. Σε όλο αυτό το πλαίσιο έχουν ενδιαφέρον τα όσα συναρτώνται με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης από την Καλαμάτα να υπογραμμίζει πως η όλη διαδικασία αποτιμάται θετικά, και, πως δεν υπάρχει θέμα να χαθούν επιδοτήσεις.