Τ. Κατσίβελας: «Η απόφαση για ξεκαθάρισμα έχει ληφθεί» – Έλεγχος για πλαστά πτυχία στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια

 

CACHE_650X650_1_135614


Πανικό έσπειρε σε ορισμένους εργαζομένους στις μονάδες υγείας της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας η διενέργεια ελέγχου γνησιότητας όλων τίτλων σπουδών μέσω των οποίων προσελήφθησαν και εξελίχθηκαν στο ΕΣΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι έσπευσαν να κινήσουν τις διαδικασίες πρόωρης συνταξιοδότησής τους.
«Την υπόθεση αυτή θα την ολοκληρώσουμε. Γνωρίζουμε ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα και απαιτεί σωστό προγραμματισμό, αλλά αυτό δεν μας πτοεί. Η απόφαση για ξεκαθάρισμα έχει ληφθεί» επισημαίνει στην «Π» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Κατσίβελας.

Μάλιστα, ήδη έχει σταλεί σχετικό έγγραφο προς τις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων.

Βάσει αυτού καλούνται οι διοικητές να απευθυνθούν εγγράφως προς τις εκδίδουσες αρχές των πτυχίων, πιστοποιητικών, βεβαιώσεων, ξενόγλωσσων τίτλων, γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.ά. του συνόλου των εργαζομένων τους, με σκοπό να επιβεβαιώσουν ότι όντως οι κάτοικοι των συγκεκριμένων τίτλων σπουδών είναι απόφοιτοι των πανεπιστημίων τους κ.λπ. «Η διασταύρωση θα γίνει με όλα τα ιδρύματα των οποίων κάτοχοι πτυχίων είναι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ. Για παράδειγμα, θα ερωτηθεί η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εάν έχουν αποφοιτήσει οι γιατροί που κατέχουν πτυχίο του συγκεκριμένου πανεπιστημίου. Το ίδιο θα γίνει και σε ιδιωτικές σχολές, ΚΕΚ κ.λπ.» εξηγεί ο κ. Κατσίβελας.
Η διαδικασία ελέγχου δεν ξεκινάει τυχαία, αλλά από τη διαπίστωση ότι κάποιοι εργαζόμενοι, χρησιμοποιώντας πλαστά πιστοποιητικά, πέτυχαν τον διορισμό τους και την ανέλιξή τους στην ιεραρχία.

 

 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΤΕ……
  ΠΕΤΑΞΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ,
  ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ
  ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ….
  Ή ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ «ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ» ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ………..

 • N.K.

  Τα λαμόγια και οι άσχετοι να φεύγουν σιγά σιγά…