ΥΠΕΚΑ: Στόχος η περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνει πρότυπο διαχείρισης απορριμμάτων

 

2


Συνάντηση με εκπροσώπους της περιφερειακής και τοπικής Αυτοδιοίκησης Πελοποννήσου, είχε ο Γιάννης Μανιάτης για το θέμα της διαχείρισης απορριμάτων στο τέλος της οποίας δήλωσε πως «στοίχημα όλων είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μια από τις πλέον προβληματικές περιοχές της Ευρώπης στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, να γίνει πρότυπο περιβαλλοντικής ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, με πρόληψη, ανακύκλωση, και αξιοποίηση των αποβλήτων αντί της ανεξέλεγκτης διάθεσης».

 

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «σύντομα θα ακολουθήσει η επίλυση του προβλήματος σε όλη την χώρα και με τα άλλα έργα διαχείρισης αποβλήτων».

 

«Η κεντρική κυβέρνηση, η περιφερειακή και η τοπική Αυτοδιοίκηση, είμαστε όλοι συμμέτοχοι και στηρίζουμε την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος με γνώμονα την ανάπτυξη και την απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και την αειφόρου ανάπτυξης», τόνισε ο υπουργός. Παράλληλα, επισήμανε ότι «το ΥΠΕΚΑ θα διασφαλίσει τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους, ώστε η μακροχρόνια αδράνεια στην αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων να μετατραπεί σε έργα που αποτελούν ευρωπαϊκό πρότυπο, με κοινωνική αποδοχή και ανάπτυξη προς όφελος του περιβάλλοντος».

 

Όπως γνωστοποίησε το ΥΠΕΚΑ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με στόχο να υπάρξει ενημέρωση από την ανάδοχο εταιρεία του έργου, για τις προτεινόμενες λύσεις που έχει καταθέσει για το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης το οποίο αντιμετωπίζει η περιφέρεια της Πελοποννήσου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο ΓΓ αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Μανώλης Αγγελάκας, καθώς και δημοτικοί άρχοντες της περιφέρειας.