«Φιάσκο» με τη συναυλία Μάλαμα στην Καλαμάτα, ο καλλιτέχνης ποτέ δε συμφώνησε να έρθει

mal
Δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη όσοι αγόρασαν εισιτήριο
Από  την αρχή φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο Κάστρο της Καλαμάτας, αλλά ήταν δύσκολο να προνοήσει κάποιος το «φιάσκο» που θα ακολουθούσε. Μάλιστα, όταν ρωτήσαμε χθες τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης «Φάρις», Νίκο Μπασακίδη, υπό την αιγίδα της οποίας διοργανώθηκε η εκδήλωση, η πρώτη του αντίδραση ήταν ότι «πέσαμε θύματα πλάνης».
Το περίεργο είναι, κι αυτό εξόργισε περισσότερο τους πολίτες που περίμεναν προχθές βράδυ να μπουν στο αμφιθέατρο, ότι κόβονταν εισιτήρια ακόμα και λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της συναυλίας, κι ας γνώριζαν οι διοργανωτές ότι η μουσική παράσταση δε θα δινόταν ποτέ.
Η διοργανώτρια εταιρεία, δια της εκπροσώπου της Αθηνάς Μπαλτά, ανακοίνωσε ότι η συναυλία ματαιώθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος, που είχε να κάνει με το φωτισμό, διαβεβαιώνοντας, παράλληλα, τους παρευρισκόμενους ότι θα επιστραφούν τα χρήματα σε όσους είχαν αγοράσει εισιτήριο
Σημειώνεται ότι η συναυλία είχε προγραμματιστεί να γίνει την Τετάρτη, αλλά αναβλήθηκε για προχθές, πάλι με μη πειστικό λόγο, ο οποίος είχε να κάνει με το ταξίδι των μουσικών.
Τα χρήματα για τα εισιτήρια που αγοράστηκαν στο ταμείο του Κάστρου επιστράφηκαν μετά την ανακοίνωση για τη ματαίωση της συναυλίας, ενώ ανακοινώθηκε ότι χθες θα επιστραφούν τα χρήματα και για τα εισιτήρια που αγοράστηκαν στο Πνευματικό Κέντρο και σε τοπικό κατάστημα. Αυτό, σε ό,τι αφορά το δημοτικό κτήριο, έγινε μέχρι κάποια ώρα.
Στη συνέχεια οι υπάλληλοι που βρίσκονταν εκεί ενημέρωναν τον κόσμο ότι δεν υπήρχαν άλλα χρήματα. Η δε εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρείας, Αθηνά Μπαλτά, είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, γιατί παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα στην υγεία της.
Από την πλευρά της «Φάρις» εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση για το θέμα που δημιουργήθηκε: «Για την προγραμματισμένη αρχικά την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 συναυλία με το Σωκράτη Μάλαμα, οργάνωση και παραγωγή αποκλειστικά της εταιρείας BackStage με εκπρόσωπο την κ. Αθηνά Μπαλτά, παραχωρήθηκε από τη “Φάρις”, με βάση συμφωνητικό, η χρήση του αμφιθεάτρου του Κάστρου. Η έκδοση και διάθεση των εισιτηρίων, όπως γίνεται συχνά σε ανάλογες περιπτώσεις, έγινε αποκλειστικά με ευθύνη της εταιρείας.
Ο Δήμος Καλαμάτας και η “Φάρις” παρείχαν στήριξη στην προβολή της συναυλίας, αφού πρόκειται για έναν καλλιτέχνη εγνωσμένης αξίας όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, στη λογική ότι τέτοια καλλιτεχνικά γεγονότα ενισχύουν την πολιτιστική ζωή της πόλης.
Η συναυλία ακυρώθηκε σύμφωνα με ανακοίνωση της οργανώτριας εταιρείας για λόγους ανωτέρας βίας. Λόγοι αόριστοι και κατά κοινή αίσθηση μη αποδεκτοί. Λόγοι που δημιούργησαν μια δικαιολογημένη αναστάτωση και που εκθέτουν, πάνω απ’ όλα, τον ίδιο τον καλλιτέχνη.
Παρά τη διαβεβαίωση της οργανώτριας εταιρείας, ότι η επιστροφή των χρημάτων στους κατόχους των εισιτηρίων θα γίνει άμεσα, η “Φάρις” θα κινηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο τόσο για να προστατεύσει την αξιοπιστία των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην πόλη, όσο και για τα συμφέροντα των συμπολιτών μας».Με μια ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία Αρτύς εκ μέρους του Σωκράτη Μάλαμα δηλώνει ότι ποτέ ο τραγουδιστής δεν είχε υπογράφει να έρθει στην Καλαμάτα!!! Ακόμα ενημερώνει ότι θα κινηθεί νομικά.
Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση της εταιρείας Αρτύς– ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
Η εταιρεία μουσικών παραγωγών Αρτύς, δηλώνει εκ μέρους του Σωκράτη Μάλαμα, ότι δεν είχε προχωρήσει σε υπογραφή συμφωνητικού με την οργανώτρια εταιρεία για την συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στην Καλαμάτα, την Τετάρτη 2 ή την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013. Η εταιρεία Αρτύς θα κινηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο για να προστατέψει την αξιοπιστία του καλλιτέχνη.
Λυπούμαστε ειλικρινά για  την ταλαιπωρία του κόσμου και για όσα  συνέβησαν το βράδυ της συναυλίας, καθώς για την αναστάτωση που προκλήθηκε στην Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ, καθώς ουδεμία ευθύνη έχει για την διοργάνωση της συναυλίας.
Η πολύχρονη άλλωστε παρουσία μας στο χώρο των εκδηλώσεων διδάσκει ότι, τόσο εμείς και πολύ περισσότερο ο Σωκράτης Μάλαμας ουδέποτε έχουμε υπαναχωρήσει από τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει.
tharrosnews