Φιλιατρά: Ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν τα 40 χρόνια πνευματικής δημιουργίας του Κ. Κόλλια [εικόνες – βίντεο]

 

mainΉταν όλοι εκεί … σε μια βραδιά που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών προς τιμήν του λογοτέχνη Κώστα Κόλλια – Ερανιώτη, στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά, το βράδυ του Σαββάτου 30 Μαΐου 2015.

Ο Κώστας Κόλλιας άλλωστε, με την πορεία του στον χώρο της πολιτικής και της λογοτεχνίας, έχει κερδίσει πολλούς φίλους και συνοδοιπόρους. Οι φίλοι του άλλωστε δεν προέρχονταν μόνο από έναν χώρο, γεγονός που φάνηκε και στη σύνθεση όσων έφτασαν στην παρουσίαση.

Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάσης Πετράκος, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας κ. Ιωάννης Καλκαβούρας, ο πρώην Δήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Σταύρος Καλοφωλιάς, ο πρώην Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Ηλίας Τσίγγανος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Γόντικας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας.

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων κα. Παρασκευή Παντελάκη ενώ το συντονισμό έκανε ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας. ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μαντάς και ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πετράκος. (δείτε το βίντεο παρακάτω)

Μέσα από την παρουσίαση των δύο βιβλίων του, «Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ» – Ποίηση και «Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΤΟΥ» – Δοκίμια παρουσιάστηκαν τα «40 χρόνια της πνευματικής δημιουργίας του Κώστα Κόλλια – Ερανιώτη».

Τα βιβλία του Κώστα Κόλλια παρουσίασε ο καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ποιητής Αντώνης Μακρυδημήτρης, ενώ την λογοτεχνική διαδρομή του Κώστα Κόλλια παρουσίασε ο εκπαιδευτικός, λογοτέχνης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων, Κώστας Ζωτόπουλος. Παρεμβάσεις για το λογοτεχνικό έργο του Κώστα Κόλλια έκανε και ο Φιλιατρινός ο εκπαιδευτικός και λογοτέχνης Χρήστος Πλακονούρης. Ανάμεσα στις ομιλίες υπήρχαν μερικά μελωδικά διαλείμματα με την συντροφιά του πιάνου, από τον καθηγητή πιάνου κ. Νίκο Παπαδήμο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα βιβλία του Κώστα Κόλλια – Ερανιώτη προσφέρθηκαν δωρεάν στο κοινό.

Δείτε εικόνες:

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τους χαιρετισμούς του κ. Κατσίβελα, του κ. Νίκα, του κ. Μαντά και του κ. Πετράκου: