Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Φιλιατρά: Αρετή Κετιμέ-Κατερίνα Τσιρίδου τραγούδησαν «με σαντούρια, με βιολιά…»

 

Untitled-1


Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο, στη Μ. Ασία, στα νησιά μας, αλλά και στην παράδοση.

Δυο ξεχωριστές φωνές και παρουσίες, αυτές της Κατερίνας Τσιρίδου καθώς και της Αρετής Κετιμέ, βρέθηκαν για μια παράσταση που διοργάνωσε ο Δήμος Τριφυλίας στην Κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, χθες βράδυ, Κυριακή 31 Ιουλίου 2016, με γνώριμους ήχους του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου, δύο μουσικών ιδιωμάτων που γνωρίζουν καλά και στην διάρκεια της καριέρας τους έχουν προσεγγίσει με σεβασμό και ποιότητα.

Η Αρετή με το σαντούρι της και η Κατερίνα με το μπαγλαμά της, μαζί με μια εξαιρετική μουσική παρέα, ξετύλιξαν το μελωδικό γαϊτανάκι, παρουσιάζοντας τραγούδια διαχρονικά και αγαπημένα. Ξεκίνησαν από το ρεμπέτικο, το σμυρναίικο το λαϊκό και το παραδοσιακό και επιφύλαξαν πολλές μελωδικές εκπλήξεις στο κοινό των Φιλιατρών.

Η Κατερίνα Τσιρίδου ξεκίνησε καλλιτεχνικά δίπλα στον Στέλιο Βαμβακάρη και τον Σπύρο Λιόση, τον Τάκη Μπίνη αλλά και με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες της παραδοσιακής μας μουσικής (Χρόνης Αηδονίδης,Τασία Βέρρα,Νίκος Σαραγούδας κ.α.). Η τελευταία τους συνεργασία είναι η συμμετοχή του Αγάθωνα στον πρώτο προσωπικό της δίσκο. Αυτή η δουλειά κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2009,με τίτλο «Κισμέτ» και περιλαμβάνει 17 «διαμάντια» του ρεμπέτικου.

Η Αρετή Κετιμέ έκανε το ντεμπούτο της στον χώρο της μουσικής σε πολύ μικρή ηλικία. Το κοινό τη γνώρισε αρχικά στο πλευρό του δασκάλου της Αριστείδη Μόσχου και στη συνέχεια στο πλάι του Γιώργου Νταλάρα, ο οποίος την ξεχώρισε για το ταλέντο της αλλά και για τον επαγγελματισμό της, παρά τη μικρή της ηλικία.

Ένα πλάσμα ταλαντούχο, που μάγευε παίζοντας σαντούρι και τραγουδώντας παραδοδιακά τραγούδια. Τα χρόνια πέρασαν και, όπως είναι φυσικό, η Αρετή μεγάλωσε. Σήμερα είναι 25 ετών και συνεχίζει να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και το τραγούδι.

Μαζί τους ήταν οι:

Νίκος Πρωτόπαππας: κιθάρα – φωνή

Σπύρος Πατράς: Μπουζούκι – φωνή

Μιχάλης Δανιάς: Βιολί

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button