ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Χωρίς δικηγόρο του δήμου ο Στάθης Ανδρινόπουλος που κατηγορείται για τον ΧΑΔΑ Γαργαλιάνων

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Σ.Δ.Ν.Α ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ


Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας

Δεν αποδέχεται την αριθ. 938/23-01-2017 αίτηση του τέως Αντιδημάρχου ΔΕ Γαργαλιάνων Δήμου Τριφυλίας, κ. Ανδρινόπουλου Ευσταθίου ο Δήμος Τριφυλίας να παρέχει νομική κάλυψη με δικηγόρο, όπως γίνεται συνήθως, στον πρώην αντιδήμαρχο και σημερινό επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιο Ανδρινόπουλο για υπόθεση του 2012 που αφορά την εναπόθεση σκουπιδιών στο ΧΑΔΑ Γαργαλιάνων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο τέως Αντιδήμαρχος ΔΕ Γαργαλιάνων, Δήμου Τριφυλίας, κ. Ανδρινόπουλος Ευστάθιος, κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι στην περιοχή «Αγριλιά – Μπάκα» της ΔΕ Γαργαλιάνων, κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2012 έως 31-12-2012, ως υπεύθυνος για τους ΧΑΔΑ και συνεπώς υπεύθυνος για το έργο της καθαριότητας και της λειτουργίας τους, στο οποίο περιλαμβάνεται η εν γένει διαχείριση των στερεών αποβλήτων, προκάλεσε υποβάθμιση του περιβάλλοντος σε χώρο εναπόθεσης λυμάτων και στερεών αποβλήτων. Με την αριθ.938/23-01-2017 αίτησή του ο κ. Ανδρινόπουλος ζήτησε τη νομική του εκπροσώπηση στη δικάσιμο από τη νομική σύμβουλο του Δήμου.

Ωστόσο όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα. Κωνστανέλου σύμφωνα με τη νομική εκπρόσωπο του Δήμου Τριφυλίας δεν μπορεί η ίδια αλλά ούτε και ο δήμος να ορίσει άλλο νομικό, καθώς η κατηγορία έρχεται από δημόσια υπηρεσία.

Ο Σαράντος Κουκούμης από την αντιπολίτευση τόνισε πως το ότι πήγαιναν τα σκουπίδια εκεί είναι συλλογική ευθύνη και όχι ενός προσώπου, ενώ ο Αλέκος Κουτρουμπής επισήμανε ότι σίγουρα ο κ. Ανδρινόπουλος ως αντιδήμαρχος τότε δεν αποφάσισε αυτός από μόνος του να πάει εκεί τα σκουπίδια εκεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button