Χωρίς τον Δένδια τα εγκαίνια της Πυροσβεστικής στους Γαργαλιάνους

 

dendias-660_0


Δε θα κόψει σήμερα στις 5.00 το απόγευμα την κορδέλα των εγκαινίων στις νέες εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, παρά το γεγονός ότι ήταν προγραμματισμένη η παρουσία του και αναφερόταν στις προσκλήσεις.
Αντί του υπουργού, τα εγκαίνια θα γίνουν παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλου Γεωργιάδη και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Σωτηρίου Γεωργακόπουλου, ενώ τον αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος.
Στα εγκαίνια αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, ο δήμαρχος Τριφυλίας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι αρχών, τοπικών φορέων και κοινωνικών οργανώσεων. Οι νέες εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων βρίσκονται στην οδό Μάριου Κατσίβελα, πλησίον της παλαιάς έδρας της Υπηρεσίας.

Η σύμπραξη ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των στρατηγικών στόχων για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος, την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του και τη μείωση του χρονικού ορίζοντα υλοποίησης του στεγαστικού του προγράμματος.

 
Η διάρκεια της σύμπραξης είναι 25 έτη. Σκοπός της είναι και η καλύτερη διαχείριση και συντήρηση των υποδομών, μέσω προκαθορισμένου μηχανισμού πληρωμών και προδιαγραφών αποτελέσματος. Η δε τήρηση των προδιαγραφών λειτουργίας, συντήρησης και διαθεσιμότητας των κτηριακών υποδομών θα αποτελεί βασικό παράγοντα καθορισμού της αμοιβής του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης.

 

Στις 11 Απριλίου 2013, έχοντας ολοκληρωθεί οι κατασκευές και όλα όσα προέβλεπαν η μελέτη και σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις του Ι.Φ.Σ., δόθηκε σε λειτουργία η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων στις νέες τις εγκαταστάσεις.
Η Π.Υ. Γαργαλιάνων στεγάζεται σε χώρο 1.150 μ2 με χώρους προσωπικού, όπως γραφεία και θαλάμους διαμονής, κοινόχρηστους χώρους, όπως κυλικείο, αίθουσα συσκέψεων, χώρους αναμονής κοινού, αίθριους χώρους άθλησης, καθώς και ειδικούς χώρους, όπως πύργο ασκήσεων, αμαξοστάσιο με συνεργείο και χώρο δεξαμενών υγρών καυσίμων.
Του Ηλία Γιαννόπουλου