Ψήφισμα συμβούλων των Φιλιατρών για την κατάργηση του Α.Τ. – Δεν άφησαν την Κοζομπόλη να απαντήσει

 

0


Με κοινό τους ψήφισμα σύμβουλοι των Φιλιατρών, από όλες τις παρατάξεις, έκαναν γνωστό πως ο αγώνας τους δεν σταματά εδώ.

Σύμβουλοι των Φιλιατρών τη στιγμή που γινόταν η δεξίωση στο χώρο του Δημαρχείου στα Φιλιατρά διάβασαν ένα κοινό ψήφισμα για την κατάργηση του Α.Τ. των Φιλιατρών.

Ο δημοτικός σύμβουλος των Φιλιατρών Δημήτρης Σαρμαντζής τόνισε το γεγονός πως επιλέχθηκε η ημέρα που γιορτάζει ο πολιούχος της πόλης των Φιλιατρών για να γεμίσει τους Φιλιατρινούς με αισθήματα αγανάκτησης και οργής καθώς χθες δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ της αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας. Ο κ. Σαρναντζής είπε πως, «εμείς δηλώνουμε για ακόμη μια φορά προς όλο το πολιτικό σύστημα πως τα Φιλιατρά θα συνεχίσουν να ζουν ως πόλη και όχι ως χωριό», ζητώντας από τους πολιτικούς φορείς να ακουστεί η φωνή όλων απαιτώντας να αγωνιστούν όλοι για την μη εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος. Διεμήνυσε πάντως ότι αν κάποιοι σκέφτονται υποβάθμιση και του Κέντρου Υγείας να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να περάσει και θα παραμείνει ενεργό.

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Παπαθεοδοσίου διάβασε ένα κείμενο το οποίο προσυπέγραφαν όλοι οι σύμβουλοι, όλων των παρατάξεων των Φιλιατρών, το οποίο ανέφερε τα εξής: «Σε μια γιορτινή μέρα για τα Φιλιατρά, δημοσιεύθηκε ένα προεδρικό διάταγμα, υπήρχε περίπτωση να μην δημοσιευθεί; προφανώς όχι, επιλέχθηκε όμως η σημερινή ημέρα γιατί άραγε; Όμως με τον ίδιο τρόπο που υπογράφτηκε, εκ των πράγματων, θα ξανά υπογραφεί η κατάργησή του, το ζήτα η σημερινή κοινωνική πραγματικότητα. Η απερισκεψία η αφέλεια και το παρασκήνιο δεν δικαιολογούν στο να μην υφίσταται ένα πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα στον άξονα που συνδέει τις μεγαλύτερες πόλεις του νομού. Γιατί ο νομός δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα, τις συνεπείς αυτές θα τις υποστεί η πόλη μας. Όμως για εμάς τους Τριφύλιους και τους Φιλιατρινούς ο αγώνας για τα δίκαια δεν σταματά, συνεχίζεται μέχρι της πλήρης δικαίωσης. Όλοι οι σύμβουλοι των παρατάξεων των Φιλιατρών».

Η κα. Κοζομπόλη αμέσως μετά ζήτησε να πάρει το λόγο προκειμένου να απαντήσει με τον Αντιδήμαρχο Φιλιατρων κ. Παπαθεοδοσίου να της απαντά ότι δεν αποτελεί η σημερινή γιορτή σημείο αντιπαράθεσης, με αποτέλεσμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει.