22 χρόνια φυλάκιση στον Mr Idea Stores

 

slideshow135


Ένοχος για τέσσερις υποθέσεις κρίθηκε ο Κώστας Αντζουλάτος, με το δικαστήριο να του επιβάλλει συνολικά την ποινή των 22 χρόνων φυλάκιση.

Ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας αναμένεται όμως να αφεθεί ελεύθερος μετά την πολύμηνη προφυλάκισή του, μέχρι να τελεσιδικίσει η υπόθεση στο Εφετείο, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο Κ. Αντζουλάτος στην απολογία του -που έγινε κάτω από συναισθηματική φόρτιση- υποστήριξε πως σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε προκειμένου να επιτύχει ό,τι πέτυχε και να δημιουργήσει τις επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στο πρόσωπό του τόνισε πως «ποτέ δεν αγάπησε το χρήμα για ίδιον όφελος» ενώ έκανε αναφορά και στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο  με ιδιαίτερη μνεία στις δωρεές που έχει κάνει στο Νοσοκομείο του Ρίου και στο πρώην 409 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ο  Κ. Αντζουλάτος αναφερόμενος στα τιμολόγια για τα οποία κατηγορείται ,για μια ακόμα φορά υποστήριξε, πως δεν φέρει ευθύνη, αλλά την ευθύνη τη φέρει το λογιστήριο της επιχείρησής του, λέγοντας μάλιστα «πως αυτός προκάλεσε τον έλεγχο».

Ο Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου.

Η απολογία του Αντζουλάτου

Στην απολογία του ο κ. Αντζουλάτος υποστήριξε ότι τα έργα τα οποία αντιστοιχούν στα τιμολόγια εκτελέστηκαν κανονικά. Είπε μάλιστα ότι αν έχει γίνει κάποιο λογιστικό λάθος όντως ευθύνονται αλλά διέψευσε κατηγορηματικά πως υπήρχαν εικονικά τιμολόγια. Μάλιστα άφησε αιχμές και για τους υπαλλήλους κάποιας τράπεζας.

 

Ο υπεύθυνος της εταιρείας που κατασκεύασε τα έργα κατέθεσε στην απολογία του πως τον πίεζαν ο κ. Αντζουλάτος να υπογράψει τα τιμολόγια και τις επιταγές αλλά και να αποδέχεται εικονικά τιμολόγια για εργασίες που δεν έχουν γίνει. Δήλωσε πως είναι αθώος και ουσιαστικά πως είναι το θύμα της υπόθεσης. Ο κ. Αντζουλάτος υποστήριξε πως ανάγκασαν τον κατασκευαστή να καταθέσει αυτά και ότι τελούσε κάτω από ψυχολογική βία.

 

Δήλωσε ακόμη ότι ήταν ο μοναδικός κρατούμενος των φυλακών που δεν πήρε άδεια και παρέμεινε μέσα Χριστούγεννα, Πάσχα, Τσικνοπέμπτη και Δεκαπενταύγουστο και πως μετά από κάποια δημοσιεύματα που είχαν γίνει, ερχόντουσαν κάποιοι να διαπιστώσουν… αν μένει σε «χρυσό κελί»!

«Για οκτώ χρόνια διαχειριζόμουν 6 δις χωρίς καμία παράβαση. Είχα πάρει νόμιμα δάνεια. Ακόμη και τότε που πήρε φωτιά η επιχείρησή μου δεν απέλυσα κανέναν. Ποτέ δεν είχα μπλεχτεί σε μαύρο χρήμα. Οι ελεγκτές δεν μας ζήτησαν να δουν κατι. Ας τους έχει ο Θεός καλά γι αυτά που έκαναν!»