Eγκαίνια εγκαταστάσεων Βιολογικού καθαρισμού στο Κοπανάκι [εικόνες]

 

1


Xθες Πέμπτη (10/8) πραγματαποιήθηκαν τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του Βιολογικού καθαρισμού στο Κοπανάκι. Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Των εγκαινίων προηγήθηκε ο αγιασμός, ενώ στη συνέχεια για το συγκεκριμένο έργο και γενικότερα για τις προσπάθειες της Περιφέρειας μίλησε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, η οποία επίσης σχολίασε, αναφερόμενη προφανώς στην κυβέρνηση, ότι εκείνοι που κάποτε κατηγορούσαν τις εκδηλώσεις των εγκαινίων σήμερα εγκαινιάζουυν έργα κάθε μέρα και μάλιστα χωρίς να τα έχουν κάνει οι ίδιοι. Αναφερόμενη ειδικά στο έργο του Βιολογικού του Κοπανακίου η κ. Νικολάκου τόνισε ότι οπωσδήποτε είναι δυσάρεστο ότι για να ολοκληρωθεί το έργο χρειάστηκε να περάσουν 7-8 χρόνια. Πρόσθεσε όμως ότι αν δεν ήταν ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης, με τη γνώση του, την εμπειρία του και την αποφασιστικότητά του, το έργο και ημιτελές θα έμενε και θα είχε απενταχθεί από το προηγούμενο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, λόγω των διοικητικών και οικονομικών  προβλημάτων του. Τέλος, μεταξύ άλλων η Ντίνα Νικολάκου υπογράμμισε ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι οι δημοτικές αρχές της περιοχής διαχρονικά στήριξαν αυτό το έργο και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους πρώην δημάρχους Αετού Δημήτρη Βόγκα και Δημήτρη Δριμή, τον τέως δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια και τον νυν δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα.

Ακολούθησε χαιρετισμός από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, που υπογράμμισε οτι το έργο του Βιολογικού στο Κοπανάκι είναι σημαντικό, συμβάλλει στην πρόοδο της περιοχής και ήταν ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των προβλημάτων που έπρεπε να αντιμετωπιστούν.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, προκειμένου να δείξει το πόσο σημαντικό είναι το έργο σημείωσε ότι οι Γαργαλιάνοι, μια μεγάλη πόλη δεν διαθέτουν ακόμη ολοκληρωμένο ένα τέτοιο έργο. Επίσης τόνισε ότι είναι εξαιρετικό συναίσθημα για έναν δήμαρχο να παραλαμβάνει ένα έργο που εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους πολίτες, ενώ, τέλος, έδωσε τα συγχαρητήριά του στους προηγούμενους δήμαρχους για τη συμβολή τους, τόνισε όμως ότι χωρίς τον περιφερειάρχη το έργο δεν θα είχε τελειώσει.

Στην ομιλία του ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης έδωσε διάφορα στοιχεία σχετικά με το ιστορικό του έργου και αναφέρθηκε σε ανθρώπους που συνέβαλαν στην προώθησή του, κάποιοι από τους οποίους δεν ζουν σήμερα. Σε ό,τι αφορά το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού, αυτό, όπως προέκυψε από τα σχόλια κατοίκου της περιοχής, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο του Κοπανακίου διότι το αποχετευτικό δίκτυο δεν καλύπτει όλο το χωριό η απάντηση του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, ήταν ότι είναι υπό δρομολόγηση, σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας, η διαδικασία ώστε  να συμπληρωθεί το αποχετευτικό δίκτυο.

Τα εγκαίνια ολοκληρώθηκαν με την ξενάγηση στην εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού Κοπανακίου από τον μηχανικό της κατασκευάστριας εταιρίας «Μεσόγειος Α.Ε.» Γιάννη Στουραΐτη.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Π.Σ. Παναγιώτης Αλευράς, οι πρώην δήμαρχοι Αετού Δημήτρης Βόγκας και Δημήτρης Δριμής, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

1

2

3

4