Ένα εστιατόριο πέρα από κάθε φαντασία που αλλάζει ντεκόρ ανάλογα με την εποχή και τη συμπεριφορά του επισκέπτη

p1bfsgar64irmik6lls1sbg4_944x449


Το διαδραστικό εστιατόριο, το οποίο σερβίρει μόλις οκτώ επισκέπτες την ημέρα, προσφέρει στο κοινό του μια μοναδική πολύ-αισθησιακή εμπειρία που μεταφέρει τις γεύσεις, τις μυρωδιές και τη γραφική ομορφιά της Ιαπωνίας

H Teamlab μια δημιουργική γιαπωνέζικη ομάδα που απαρτίζεται από καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, μαθηματικούς, μηχανικούς και προγραμματιστές έχει δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό  διαδραστικό εστιατόριο στην περιοχή Ginza του Tokyo. Το μοναδικό  εστιατόριο, το οποίο σερβίρει μόλις οκτώ επισκέπτες την ημέρα, προσφέρει στο κοινό του μια μοναδική πολύ-αισθησιακή εμπειρία που μεταφέρει τις γεύσεις, τις μυρωδιές και τη γραφική ομορφιά της Ιαπωνίας.

Ο εντυπωσιακός χώρος συνδυάζει την κομψή κουζίνα και την κεραμική τέχνη με προβολές από προτζέκτορες σε real-time που καλύπτουν τους τοίχους και τα τραπέζια του εστιατορίου.

Εγκατεστημένο μέσα στο εσωτερικό του εστιατορίου SAGAYA Ginza, η νέα εγκατάσταση της Teamlab έχει τίτλο «Worlds Unleashed and Then Connecting» (ελεύθεροι κόσμοι και στη συνέχεια συνδεδεμένοι).

«Όταν ένα πιάτο τοποθετείται στο τραπέζι, ο σκηνικός κόσμος που περιλαμβάνεται σε αυτό απελευθερώνεται, ξεδιπλώνεται στο τραπέζι και στον περιβάλλοντα χώρο» λένε οι σχεδιαστές. «Για παράδειγμα, ένα πουλί ζωγραφισμένο πάνω σε ένα κεραμικό πιάτο απελευθερώνεται από το πιάτο και μπορεί να κουρνιάσει πάνω στο κλαδί ενός δέντρου που έχει απελευθερωθεί από ένα διαφορετικό πιάτο».

Τα μεγέθη και τα σχήματα των αντικειμένων που προβάλλονται από τους προτζέκτορες επηρεάζονται επίσης από τα άλλα πιάτα στο τραπέζι. Έτσι δημιουργείται ένα περιβάλλον συνεχούς αλλαγής, σχεδιασμένο έτσι ώστε να ταιριάζει στις μεταβαλλόμενες εποχές της Ιαπωνίας.

 Επιπλέον, οι προβολές επηρεάζονται από τη συμπεριφορά των επισκεπτών. «Aν οι κινήσεις σας είναι ήσυχες μπορεί ένα μικρό πουλί να φτάσει στο χέρι σας. Αν οι κινήσεις σας είναι  ξαφνικές, μπορεί να πετάξει μακριά», εξηγεί η Τeamlab.

Το μενού και η παρουσίαση του εστιατορίου, το οποίο αλλάζει μηνιαία, περιλαμβάνει ένα γεύμα  από 12 πιάτα, όπως μαύρο μοσχαρίσιο κρέας wagyu και εποχιακά λαχανικά.