Κλίμα αβεβαιότητας για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο, λόγω ΦΠΑ

 

hotel-key


Καίριο πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού Τουρισμού, από τις επαπειλούμενες πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, φοβούνται οι ξενοδόχοι της Πελοποννήσου.

Το ενδεχόμενο επιβολής δυσβάσταχτα υψηλού συντελεστή Φ.Π.Α. στη διαμονή, καθώς επίσης και οι όποιες άλλες τροποποιήσεις ή πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις στον τομέα του τουρισμού, πόσο μάλλον εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, αναμένονται να είναι άκρως καταστροφικές για τις επιχειρήσεις, εφόσον πλήττεται καίρια η ανταγωνιστικότητά τους, επισημαίνει χαρακτηριστικά σε άρθρο του ο Αντιπρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Δημήτρης Ε. Πολλάλης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί στις μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, οι οποίες μοιραία και θα καταρρεύσουν, μη δυνάμενες να απορροφήσουν τον επερχόμενο τριπλασιασμό του Φ.Π.Α. Μια πιθανή αύξηση του συντελεστή Φ.Π.Α., τονίζει ο κος Πολλάλης, θα προκαλέσει δραστική συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου, θα ενισχύσει τη φοροδιαφυγή αλλά και θα γίνει αιτία σημαντικότατης μείωσης της απασχόλησης με ανυπολόγιστη απώλεια θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, η συνεχιζόμενη καθυστέρηση συμφωνίας της χώρας με τους δανειστές, συντηρεί ένα πρωτόγνωρο κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας η οποία έχει επηρεάσει αρνητικά την πορεία των κρατήσεων.