Κλειστός ο Πύργος του Αιφελ εξαιτίας των πορτοφολάδων

 

tour_eiffel


Ο Πύργος του Αιφελ είναι ένα από τα μνημεία που δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο. Αυτό βέβαια αυτομάτως τον κάνει «παράδεισο» για τους πορτοφολάδες.

Οι εργαζόμενοι θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των δραστών, οι οποίοι απειλούν προσωπικό και τουρίστες, πραγματοποίησαν στάση εργασίας, κλείνοντας το μνημείο.

Φωτεινές επιγραφές διευκρίνιζαν πως «ο Πύργος του Αιφελ είναι προς το παρόν κλειστός» με τους αστυνομικούς να εξηγούν τι συμβαίνει στους επισκέπτες, οι οποίοι είδαν τα γκισέ κλειστά.

Στη Γαλλία, το δικαίωμα στην εργασία επιτρέπει στους μισθωτούς να επικαλούνται το δικαίωμα να απόσχουν από την εργασία τους επειδή εκτιμούν ότι διατρέχουν έναν «σοβαρό και άμεσο κίνδυνο» σχετικά με τη ζωή ή την υγεία τους.

Η Εταιρεία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ (SETE), η οποία είναι αρμόδια για τη διαχείριση του μνημείου, εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι «τιμωρήθηκαν οι επισκέπτες που ήταν ήδη παρόντες στο χώρο» του μνημείου.

«Το κοινό μας κατανοεί και μας ενθαρρύνει. Το κάνουμε και γι’ αυτούς, αφού είναι τα πρώτα θύματα», διαβεβαίωσε ο Ματιέ, εργαζόμενος που δεν θέλησε να κάνει γνωστό το επώνυμό του. Σύμφωνα με τον ίδιο, «αντιμετωπίζουμε αληθινούς επαγγελματίες και ζητούμε να τεθούν απέναντί τους αληθινοί επαγγελματίες ώστε να εξαλειφθεί το πρόβλημα».

Παρόμοια δράση των εργαζομένων είχε πραγματοποιηθεί το 2013 στο μουσείο του Λούβρου.