Στα διεθνή μέσα υμνούν την ομορφιά των γαλάζιων σπηλιών της Ζακύνθου

 

p1bkb9l5431fubaq9dp9geo4pb6_1170x557


Αν μη τι άλλο, αν για κάτι μπορούμε ακόμη να υπερηφανευόμαστε για τη χώρα μας είναι η φυσική ομορφιά της, οι θάλασσες, τα νησιά και ο ζεστός καλοκαιρινός ήλιος. Όλα εκείνα δηλαδή που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για θερινές διακοπές.

Ένα από τα γνωστά ελληνικά νησιά, η Ζάκυνθος βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοφιλούς γυναικείας ιστοσελίδας, Popsugar και συγκεκριμένα οι φημισμένες γαλάζιες σπηλιές της.

«Άλλος ένας καλός λόγος για να βρεθεί κανείς φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι για να επισκεφθεί τις γαλάζιες σπηλιές της Ζακύνθου», γράφει χαρακτηριστικά στο άρθρο της η συντάκτρια NicoleYi.

Από τα πιο γνωστά και διαφημισμένα φυσικά αξιοθέατα του νησιού, οι γαλάζιες σπηλιές αποτελούνται από ιδιότυπους γεωλογικούς σχηματισμούς που έχουν δημιουργήσει μια σειρά σπηλαίων κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής του νησιού; αρχίζουν αμέσως μετά τον Αγιο Νικόλαο για να τελειώσουν κοντά στο ακρωτήριο Σχoινάρι.

Οφείλουν το όνομά τους στις ιδιαίτερες αντανακλάσεις που παίρνει το νερό στο εσωτερικό τους.

Σε πολλές από αυτές τις σπηλιές είναι δυνατόν να μπει κανείς με ένα μικρό/μέτριο σκάφος, ενώ άλλες μπορούν να τις εξερευνήσουν μόνο έμπειροι κολυμβητές και δύτες.

Στα μισά του δρόμου μεταξύ Αγίου Νικολάου και Ακρωτηρίου Σχoινάρι μπορείτε να φτάσετε με αυτοκίνητο ένα μικρό μύλο και από εκεί, κατεβαίνοντας καμμιά εκατοστή σκαλιά, να βρεθείτε ακριβώς στη μέση της ακτής που φιλοξενεί τις σπηλιές. Στο τέλειωμα των σκαλιών αυτών υπάρχουν μερικά λεία βράχια, άβολα για να ξαπλώσετε και να κάνετε ηλιοθεραπεία, αλλά ιδανικά σαν αφετηρία για να επισκεφθείτε κολυμπώντας μερικές από τις Γαλάζιες σπηλιές και να κάνετε φανταστικές βουτιές.

Οι εκδρομές με τα καραβάκια για τις Μπλέ Σπηλιές ξεκινούν από την παραλία Μακρύς Γιαλός, από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου και από το ακρωτήρι Σκίναρι.