Σύμβαση ΤΕΜΕΣ με Aegean για διατήρηση δρομολογίων

031208cdb72f69a028d845f9b0277c74_L


Η Γενική Συνέλευση της Aegean ενέκρινε τη σύμβαση που υπέγραψε η αεροπορική εταιρεία με την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. (Costa Navarino).

Σύμφωνα με αυτή τη σύμβαση, η ΤΕΜΕΣ αναλαμβάνει το κόστος λειτουργίας ενός αεροπλάνου Airbus A319 προκειμένου να αρθεί το όποιο ρίσκο πιθανόν να είχε η Aegean για να διατηρήσει δρομολόγια προς την Καλαμάτα.

Ο αντιπρόεδρος της Aegean, Ε. Βασιλάκης, μιλώντας χθες στην τακτική Γ.Σ. της εταιρείας άφησε να εννοηθεί πως η διοίκησή της ενδεχομένως δεν θα αποφάσιζε τόσο σημαντική επέκταση του δικτύου της, αν μπορούσε να προβλέψει πως θα παρατεινόταν για τόσο μεγάλο διάστημα η περίοδος αβεβαιότητας για την πορεία της χώρας, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους.

Από την επιβατική κίνηση του φετινού καλοκαιριού πάντως θα εξαρτηθεί το αν η διοίκηση της Aegean θα προχωρήσει σε περικοπή κάποιων δρομολογίων την επόμενη χρονιά.

Απόφαση της Aegean, σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, είναι να επενδύσει για τη δημιουργία κόμβου στην Αθήνα. Στρατηγική η οποία αποτυπώθηκε στο γεγονός ότι τα 62 από τα 100 διεθνή δρομολόγιά της πραγματοποιούνται από την Αθήνα.

Ο αντιπρόεδρος της Aegean αντέκρουσε τις αιτιάσεις πως η εταιρεία αύξησε περισσότερο απ’ ό,τι ίσως έπρεπε τα διεθνή της δρομολόγια – και είπε χαρακτηριστικά πως 30 από τα 100 δρομολόγια αφορούν την απευθείας σύνδεση των Χανίων με τη σκανδιναβική αγορά. Μια αγορά, ας σημειωθεί, που διευρύνεται διαρκώς για την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αυξάνοντας το ειδικό της βάρος στο σύνολο του ελληνικού τουρισμού.

Αναφερόμενος στις προβλέψεις για την εξέλιξη της επιβατικής κίνησης από βασικές αγορές, ο κ. Βασιλάκης επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων τη μεγάλη πτώση της κίνησης που αναμένεται φέτος από τη Ρωσία. Οπως τόνισε, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μείωση της τουριστικής κίνησης έως και 50%, ποσοστό που μεταφράζεται σε έως και 500.000 λιγότερους Ρώσους τουρίστες.