Το αεροπλάνο της CIA που έγινε μπαρ-εστιατόριο σε μια παραδεισένια τοποθεσία της Κόστα Ρίκα

p1bmv1kvbo113bl151cvp8e81ns2d_1170x557


Τελικά είναι πολλά αυτά που δεν έχουμε δει ακόμα..

 Για αυτό και θα σας ταξιδέψουμε στις ακτές της Κόστα Ρίκα, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από την ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού, στο μπαρ El Avion, που είναι χτισμένο μέσα και γύρω από ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος C-123 τύπου Fairchild.

Το μπαρ – εστιατόριο δύο επιπέδων δημιουργήθηκε πριν από 15 χρόνια, αλλά νομίζουμε ότι μοιάζει με έναν από αυτούς τους τόπους όπου ο Ιντιάνα Τζόουνς θα μπορούσε να κάνει μια στάση για να πιει το ποτάκι του μεταξύ των ανακαλύψεων των ναών των Αζτέκων,  φορώντας το λινό πουκαμισάκι του και έχοντας το όπλο στη θήκη του.

Το αεροπλάνο είναι ένα πρώην αεροσκάφος της CIA, που εγκαταλείφθηκε στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ μετά την εμπλοκή της κυβέρνησης του Reagan στην επανάσταση της Νικαράγουας.

Είναι επίσης το αδελφάκι του άλλου αεροπλάνου C-123 Fairchild που αγόρασε η CIA, και το οποίο καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια του σκανδάλου Ιράν -Kόντρας στα μέσα της δεκαετίας του 1980. (Θυμάστε την ιστορία που κατηγορούσαν τις ΗΠΑ ότι πουλούσαν όπλα στο Ιράν, με αντάλλαγμα υπέρογκα χρηματικά ποσά και την απελευθέρωση Αμερικάνων ομήρων που είχε απαγάγει η Χεζμπολάχ;)

(Τότε έλεγαν ότι με τα χρήματα από τις πωλήσεις, χρηματοδοτούσαν τους Κόντρας, δηλαδή τις αντιστασιακές ομάδες στη Νικαράγουα, που μάχονταν εναντίον του προέδρου Ντάνιελ Ορτέγκα. Ήταν η εποχή που η CIA κατηγορήθηκε ότι τα χρήματα που έδινε στους Κόντρας προέρχονταν από εμπόριο ναρκωτικών, το οποίο ήλεγχε η ίδια).

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου αγόρασαν το αεροπλάνο το 2000 για 3.000 δολάρια  και το μετέτρεψαν σε μπαρ – εστιατόριο δύο επιπέδων με την πιο μαγική θέα στο ηλιοβασίλεμα στην περιοχή πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Εκεί μπορείτε να απολαύσετε γαρίδα με καρύδα, μπανάνα daiquiris και να ταξιδέψετε σε σκανδαλώδεις ιστορίες από τον Ψυχρό Πόλεμο πάνω σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροπλάνο στον παράδεισο! Τι καλύτερο δηλαδή.