10 μέρη στον κόσμο για να ταξιδέψεις αν αγαπάς το Παρίσι

 

p1bib9jofbqf4d231pe017s6u51c_1170x557


Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι το Παρίσι; Κομψές γυναίκες να περπατούν στο δρόμο, γκουρμέ γεύσεις και λαχταριστά γλυκά, κτίρια – έργα τέχνης να στολίζουν την πόλη. Κακά τα ψέματα, το Παρίσι δεν αποκαλείται τυχαία η Πόλη του φωτός. Γι’ αυτό, ποτέ κανείς δεν μπορεί να επισκεφθεί τη γαλλική πρωτεύουσα μία φορά στη ζωή του.

Τι γίνεται όμως όταν διψάς να ανακαλύψεις νέες πόλεις στον κόσμο, αλλά λαχταράς να νιώθεις το ίδιο συναίσθημα που σε κάνει να αισθάνεσαι το Παρίσι;

Υπάρχει λύση και βρίσκεται στα 10 μέρη του πλανήτη που ακολουθούν και τα οποία φέρουν μέσα τους την κομψότητα, την ιστορία και την αισθητική της Πόλης του φωτός.

Νέα Ορλεάνη


Η πόλη των ΗΠΑ είναι εμπνευσμένη από την γαλλική αρχιτεκτονική και κουλτούρα.

Αγία Πετρούπολη


Μπορεί η πόλη της Ρωσίας να έχει διαφορετική κουλτούρα από εκείνη του Παρισιού, ωστόσο η αισθητική της έχει πολλά κοινά με την γαλλική πρωτεύουσα.

Βιέννη


Η πρωτεύουσα της Αυστρίας θυμίζει σε φινέτσα το Παρίσι, χάρη στα ιστορικά μουσεία της και στην αισθητική των κτιρίων της.

Μόντρεαλ


Η μεγαλούπολη του Καναδά μοιάζει σαν να είναι ένα κομμάτι της Γαλλίας στη Βόρεια Αμερική. Η αρχιτεκτονική και τα γκουρμέ εστιατόρια θυμίζουν πολύ το Παρίσι.

Ρώμη


Τα ιστορικά κτίρια, η κουλτούρα και η αισθητική της είναι εφάμιλλα του Παρισιού.

Λισαβόνα


Αν αγαπάς τις καφετέριες του Παρισιού, τότε δεν μπορείς παρά να μην λατρέψεις κι αυτά της πρωτεύουσας της Πορτογαλίας.

Μπουένος Άιρες


Η αρχιτεκτονική και η αισθητική της πρωτεύουσας της Αργεντινής είναι εμπνευσμένες από τη Γαλλία.

Μελβούρνη


Η δεύτερη πιο μεγάλη πόλη της Αυστραλίας θυμίζει πολύ το Παρίσι, λόγω του ότι πρόκειται για μια πόλη που εδρεύει στις όχθες ενός ποταμού και φημίζεται για το καλό φαγητό και την πάντα ενημερωμένη αγορά της.

Βρυξέλες


Λίγο η γαλλική γλώσσα, λίγο τα επιβλητικά κτίρια και τα ακριβά γκουρμέ εστιατόρια και η πρωτεύουσα του Βελγίου είναι το εναλλακτικό Παρίσι.

Σαν Φρανσίσκο


Να και μία πόλη των ΗΠΑ που δεν περίμενες να δεις στη λίστα με τα μέρη του κόσμου που θυμίζουν Παρίσι. Κι όμως, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στην Καλιφόρνια έχει κάτι από την χαλαρή καθημερινότητα του Παρισιού με τα καταπράσινα πάρκα για πικνίκ και ξεκούραση.