Κόσμος

Το αεροδρόμιο‑φάντασμα που κοστίζει 1 εκ. ευρώ καθημερινά και δεν έχει ούτε 1 ευρώ έσοδα

Οι Γερμανοί φημίζονται για την πειθαρχία τους, την απίστευτη οργανοτικότητα τους, την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια τους.

Όταν λοιπόν τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν επιβεβαιώνεται σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Γερμανίας, αυτό της κατασκευής του νέου αεροδρομίου του Βερολίνου, η περηφάνεια ενός ολόκληρου λαού πληγώνεται ανεπανόρθωτα. Πόσο μάλλον όταν στη  υπόθεση εμπλέκονται υποθέσεις διαφθοράς, κακών υπολογισμών και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.

Το πλάνο της κατασκευής που ξεκίνησε το 2006 προέβλεπε λειτουργία του το 2011, η οποία στη συνέχεια μετατέθηκε για το 2012 και με συνεχείς αναβολές φτάσαμε στο 2020 ως πιθανότερη χρονιά που θα λειτουργεί πλήρως.

Μόλις πριν λίγο καιρό, η αρμόδια αρχή που διαχειρίζεται το υπο κατασκευή αεροδρόμιο δήλωσε πως τα διαθέσιμα ποσά που χρειάζεται για τη συντήρηση του σχεδόν έτοιμου τερματικού δεν επαρκούν μέχρι το 2020.

Τα νούμερα δε είναι τρομακτικά, καθώς το κόστος για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων, τη μισθοδοσία και όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα φτάνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ καθημερινά, με τα έσοδα να παραμένουν μηδενικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button