Αγροτικά

Το ελαιόλαδο της Ρώμης γίνεται ΠΓΕ !

Η Ιταλία συνεχίζει να υποστηρίζει και να προωθεί τις ετικέτες ποιότητας για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό της. Στις 25 Ιουλίου εγκρίθηκε η αναγνώριση της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης «Olio di Roma» η οποία τώρα θα πρέπει να αξιολογηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ενταχθεί στο μητρώο των ευρωπαϊκών ΠΓΕ.

Αυτό το πρότζεκτ έχει ως στόχο να ενισχύσει την τοπική ελαιοπαραγωγή με ένα ευρείας προβολής σήμα κατατεθέν. «Περισσότεροι από 100 δήμοι έχουν ήδη στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία η οποία αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία, ειδικά για εκείνες τις επαρχίες και περιοχές που δεν είχαν τη δυνατότητα να έχουν μία προστατευόμενη ονομασία», εξηγεί ο David Granieri, πρόεδρος της Unaprol (Εθνική Ένωση Ελαιοπαραγωγών στην Ρώμη).

Η αναγνώριση της ονομασίας είναι ένα εργαλείο με σημαντικά οφέλη για τις εταιρείες  προσφέροντας προστιθέμενη αξία και αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητά τους, επιβεβαιώνει ο Granieri . Το Λάτιο είναι η πέμπτη περιφέρεια στην Ιταλία με την μεγαλύτερη παραγωγή, με μία περιοχή ελαιώνων 800 χιλ. στρεμάτων.

Πηγή: www.olimerca.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button