Τοπικά Νέα

Το Μακεδονικό Ζήτημα… στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας

Το θέμα έθεσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. Τριφυλίας ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στάθης Ανδρινόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «υψίστης εθνικής σημασίας» το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρινόπουλος, έχοντας ο ίδιος υπηρετήσει σε αυτή την περιοχή για πολλά χρόνια, η ενέργεια αυτή βοηθάει τα Ελληνικά συμφέροντα και την πολιτική ηγεσία της χωράς, όποια και αν είναι αυτή. Έδωσε συγχαρητήρια στους 500.000 απλούς πολίτες που έδωσαν το παρών σε αυτή την εκδήλωση, καταγγέλλοντας την κρατική τηλεόραση η οποία δεν αφιέρωσε τον χρόνο που έπρεπε για να καλύψει τηλεοπτικά το γεγονός.

«Ίσως θα πρέπει κάποια στιγμή να δημιουργηθεί ένα κίνημα δεν πληρώνω την ΕΡΤ», είπε ο κ. Ανδρινόπουλος

, καλώντας ως Τριφύλιος πολίτης ενός τόπου όπου έβγαλε μακεδονομάχους όπως ο Τέλος Άγρας,να την σκεφτόμαστε όχι μόνο στις γιορτές αλλά διαρκώς, καλώντας του Τριφύλιους πολίτες  να δώσουν το παρών στο επόμενο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος συμφώνησε με τα όσα ανέφερε ο κ. Ανδρινόπουλος λέγοντας πως υπάρχει μια Μακεδονία και αυτή είναι μοναδική, καλώντας την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με σεβασμό αυτή την συνείδηση που έχει ο Ελληνικός λαός. Όπως ανέφερε ο κ. Κατσίβελας, «υποστηρίζουμε μια αλήθεια η όποια ξεπερνάει τις 3000 χρόνια, και την κάνουμε και ψήφισμα, και συμμετέχουμε κι όπου κρίνεται και επιλέγεται».

Αιχμηρή ήταν η επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας κα. Ιωάννα Μαραβελή, η οποία είπε χαρακτηριστικά «έχουμε λύσει τα του δήμου, πηγαίνει γκανιάν ο δήμος […] και θέλετε να αναμιχθούμε με την εξωτερική πολιτική, δεν είμαστε ικανοί να κλείσουμε τις λακκούβες στην Τριφυλία, […] ούτε να πάρουμε χρηματοδοτήσεις, και ερχόμαστε να πάρουμε αποφάσεις για την εξωτερική πολιτική;

Μαραβελή: Θα το παίξουμε εδώ πέρα Υπουργοί Εξωτερικής πολιτικής;

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης σημείωσε πως το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να δείχνει ενδιαφέρον και για εθνικά θέματα, καθώς το Δ.Σ. είναι και πολιτικό Σώμα, και έχει το δικαίωμα να τοποθετείτε σε οποιοδήποτε ζήτημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button