Τοπικά Νέα

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Χιονοδρομίας με 1.000 συμμετοχές το Μάιο στην Costa Navarino

Το 51ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (FIS) θα πραγματοποιηθεί στη Μεσσηνία το Μάιο και θεωρείται μεγάλη επιτυχία για το χώρο, αν αναλογισθεί κανείς ότι την προηγούμενη φορά που έγινε στην Ελλάδα ήταν το Μάιο του 1963, στην Αθήνα!
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 19 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino και οι σύνεδροι θα ξεπεράσουν τους 1.000.

Παγκόσμια χιονοδρομία
Η απόφαση για διοργάνωση του συνεδρίου στη Μεσσηνία ελήφθη από την αντίστοιχη Ομοσπονδία το 2015. Η ελληνική υποψηφιότητα είχε ιδιαίτερα μεγάλους αντιπάλους στη διεκδίκηση, αλλά τελικά ήταν εκείνη που επικράτησε. Οι άλλες δύο υποψήφιες χώρες για την ανάληψη ήταν οι ΗΠΑ (Βοστώνη) και η Τσεχία (Πράγα), ενώ στη Μεσσηνία θα βρεθεί η παγκόσμια χιονοδρομία, αφού η συμμετοχή θα είναι περίπου 1.000 σύνεδροι από 120 και πλέον χώρες όλου του κόσμου.
Η Διεθνής Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS) διοργανώνει κάθε δύο χρόνια διεθνές συνέδριο με συμμετοχή εκπροσώπων των Εθνικών Ομοσπονδιών από όλο τον κόσμο. Το δε συνέδριο του 2014 (49ο) διοργανώθηκε στη Βαρκελώνη (Ισπανία), ενώ αυτό του 2016 (50ο) στο Κανκούν (Μεξικό).

Costa Navarino
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ), Δημοσθένης Γυρούσης, ανέφερε σε δηλώσεις του σε αθλητικά Μέσα: «Η Ομοσπονδία έχει ολοκληρώσει εδώ και μήνες την προετοιμασία και το σχεδιασμό της χρονιάς. Είμαστε πανέτοιμοι και το 2018 θέλουμε να είναι χρονιά ορόσημο για το άθλημά μας στην Ελλάδα».
Κατέληξε δε, μιλώντας για το Διεθνές Συνέδριο της FIS: «Το συνέδριο θα φέρει στη χώρα μας περισσότερους από 1.000 ανθρώπους της χιονοδρομίας. Ένα συνέδριο στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε ακόμα πιο κοντά με τη Διεθνή Ομοσπονδία, αλλά και τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών των άλλων χωρών».
Να σημειωθεί πως το συνέδριο στην Costa Navarino είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και μελών Τεχνικών Επιτροπών της FIS. Η επιτυχία για την Ελλάδα και την Ελληνική Ομοσπονδία – που υπέβαλε την υποψηφιότητα από τον Οκτώβρη του 2014 – είναι τεράστια, καθώς θα προβληθεί η χώρα μας παγκοσμίως, θα στηρίξει την οικονομία μας και θα ενισχύσει το κύρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας στη διεθνή χιονοδρομία.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button