Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Δήμος Πύλου – Νέστορος: “Καλοκαίρι 2016 “

pylosneslogo


Tο πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού για το Δήμο Πύλου – Νέστορος συνεχίζεται

Δείτε την συνέχεια του προγράμματος που έχει ως εξής : 

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου θα παιχτεί η Μεσαιωνική τραγωδία «Ερωφίλη» στις 9.30 μ.μ. στην Πύλο, στον αύλειο χώρο του Τσικλητηρίου. Την ίδια μέρα ξεκινά έκθεση αγιογραφίας από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλιτσίου και τους κατοίκους του χωριού και αναπαράσταση χωριάτικου γάμου στις 8.30 μ.μ. στο Βασιλίτσι, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.

Το Σάββατο 30 Ιουλίου θα γίνει παραδοσιακή εκδήλωση «Εκεί που η μουσική συναντά την παράδοση» στις 8.30 μ.μ. στο Βασιλίτσι στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί αθλητικές εκδηλώσεις: αγώνες δρόμου παίδων, εφήβων και ενηλίκων στις 6.30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Χώρας και βράβευση αθλητών στις 9 μ.μ.

Την Κυριακή στις 31 Ιουλίου το πρόγραμμα συνεχίζεται με ομιλία με θέμα «Αρχαία Μεσσήνη – πρόσφατες ανασκαφές» από τον καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη στις 8.30 μ.μ. στη Χώρα, στον κινηματογράφο «Rex».

Τη Δευτέρα 1 Αυγούστου θα παιχτεί Καραγκιόζης στην Πύλο, στο Τσικλητήριο και την επόμενη, 2 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. στη Χώρα στο Μουσείο.

Την Τρίτη 2 Αυγούστου θα γίνει και συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου – Νέστορος στις 9.30 μ.μ. στην Κορώνη, στην Πλατεία Μόλου και παραδοσιακό πανηγύρι στις 9 μ.μ. στο Βλαχόπουλο, στο σχολείο.

Την Τετάρτη στις 3 Αυγούστου θα παιχτεί Καραγκιόζης στις 9 μ.μ. στη Μεθώνη στο προαύλιο του Δημοτικού και η θεατρική παράσταση «Μάνα είναι μόνο ένας» στις 9.30 μ.μ. στη Χώρα, στο προαύλιο του Μουσείου.

Την Πέμπτη στις 4 Αυγούστου ανεβαίνει η θεατρική παράσταση «Μάνα είναι μόνο ένας» στις 9.30 μ.μ. στην Πύλο, στο Τσικλητήριο και η παράσταση «Γοργόνες και μάγκες» στις 9 μ.μ. στη Μεθώνη, στο προαύλιο του Δημοτικού.

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου θα γίνει παραδοσιακό πανηγύρι στις 9 μ.μ. στην Ασίνη, στην Κεντρική Πλατεία και θα δοθεί παράσταση «Η Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στη Χώρα, στο προαύλιο του Μουσείου.

Το Σάββατο 6 Αυγούστου θα γίνει πανηγύρι στις 9 μ.μ. στην Καλλιθέα.

Την Κυριακή 7 Αυγούστου ακολουθούν τα εγκαίνια της λαογραφικής έκθεσης (7 έως 10 Αυγούστου) στις 9 μ.μ., στη Χώρα στον κινηματογράφο «Rex».

Την Τρίτη στις 9 Αυγούστου θα ξεκινήσει η συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου – Νέστορος στις 9 μ.μ. στην Πύλο, στο Τσικλητήριο και θα παιχτεί Καραγκιόζης στις 9 μ.μ. στη Μεθώνη, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.

Την Παρασκευή στις 10 Αυγούστου ξεκινά η παράσταση «Χοροί του Ελληνισμού» στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χωρών Μεθώνης στις 9.30 μ.μ. στη Μεθώνη στην Τάφρο, το 10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Χώρας στην Κεντρική Πλατεία της Χώρας και θα παιχτεί Καραγκιόζης στις 9 μ.μ. στην Πύλο, στον αύλειο χώρο του Τσικλητηρίου.

Την Πέμπτη στις 11 Αυγούστου ανεβαίνει η παιδική θεατρική παράσταση «Η Σταχτοπούτα» στις 9 μ.μ. στον αύλειο χώρο Τσικλητηρίου και την Παρασκευή στις 12 Αυγούστου θα γίνει η Γιορτή Λαδιού και Λαλαγγίδας στις 8.30 μ.μ. στο Βλαχόπουλο.

Στις 13 Αυγούστου ακολουθεί πανηγύρι με τους Αγάθη – Δημητρόπουλο στη Μεθώνη, και λαϊκή βραδιά με τον Τάκη Παναγιωτίδη και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοκελλαριάς στις 9 μ.μ. στη Χρυσοκελαριά, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.

Επίσης, προγραμματίζεται Γιορτή Κρασιού και συναυλία με το Ωδείο Χώρας στις 9 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Χώρας, παραδοσιακό πανηγύρι στις 9 μ.μ. στους Κάτω Αμπελόκηπους και έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ο τόπος μας και οι άνθρωποί του» στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Χωματερού.

Την Κυριακή στις 14 Αυγούστου το πρόγραμμα συνεχίζεται με πανηγύρι στη Μεθώνη, στο προαύλιο του Δημοτικού και στις 10 μ.μ. στον Πήδασο (Ρίπαινα).

Τη Δευτέρα στις 15 Αυγούστου θα γίνει γιορτή μετά τη λειτουργία στις 9 π.μ. στον Πήδασο στη Ρίπαινα και την

Τετάρτη στις 17 Αυγούστου η Γιορτή Χοντροκατσαρής Τομάτας και Κρεμμυδιού στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης. 

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου θα δοθεί συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου – Νέστορος στις 9 μ.μ. στη Χώρα, στο προαύλιο του Μουσείου.

 Το Σάββατο στις 20 Αυγούστου θα παιχτεί η θεατρική παράσταση «Κοκομπλόκο», με το Νίκο Μουτσινά στην Πύλο, στο προαύλιο του Γυμνασίου.

Την Τρίτη στις 23 Αυγούστου ακολουθεί πανηγύρι στις 9 μ.μ. στα Λειβαδάκια, στην Κεντρική Πλατεία και στο Χωματερό.

Την Τετάρτη στις 24 Αυγούστου θα γίνει η εκδήλωση «Ηθη και έθιμα του τόπου μας – Επαγγέλματα που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου» στις 9 μ.μ. στο Χωματερό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button