Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ξεκινά την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

out-festival-xorou


Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, ξεκινά το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα διαρκέσει μέχρι τις 26 του μήνα. Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, ο Δήμαρχος ανέφερε – μεταξύ άλλων – τα εξής: «Είμαστε όλοι ευτυχείς διότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες φθάσαμε στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που η πρώτη του είναι την Παρασκευή το βράδυ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
ΑΡ. ΜΠΑΛΤΑ ΚΑΙ ΑΛ. ΧΑΡΙΤΣΗ

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και τον συμπατριώτη μας Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξανδρο Χαρίτση, για την ουσιαστική συμβολή τους και στο οργανωτικό μέρος και, κυρίως, για την υποστήριξή τους με το ποσό των 200.000 ευρώ, περίπου το 40% των εξόδων του Φεστιβάλ. Περιμένουμε να τους υποδεχτούμε στην Καλαμάτα, καθώς και άλλους σημαντικούς πολιτικούς παράγοντες, οι οποίοι θα έλθουν στην πόλη καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω την κυρία Κατερίνα Κασιούμη, για το γεγονός ότι είχε το θάρρος να αναλάβει το Φεστιβάλ πέντε μήνες πίσω και να το φέρει εις πέρας με πολύ μεγάλη προσπάθεια, με πολύ μεγάλο κόπο, με ξενύχτια. Όσοι είμαστε κοντά της, ξέρουμε τι τράβηξε αυτούς τους μήνες. Όπως φαίνεται και από το πρόγραμμα, είχαμε άριστο αποτέλεσμα.
Η πόλη είναι ντυμένη στα γιορτινά της, ώστε να υποδεχθεί καλλιτέχνες και φιλοξενούμενους. Εύχομαι καλή επιτυχία και το πρόγραμμα να υλοποιηθεί καταπώς έχει σχεδιαστεί. Ξέρω ότι και τα εισιτήρια πάνε εκπληκτικά, μάλιστα για ορισμένες παραστάσεις έχουν εξαντληθεί».
Ο Π. Νίκας προσέθεσε ότι αναμένεται η έκθεση από την γερμανική εταιρεία πιστοποίησης όσον αφορά στον εξοπλισμό του Μεγάρου Χορού. Γνωστοποίησε, επίσης, πως ο Δήμος Καλαμάτας μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» προχωρεί στην έκδοση προκήρυξης για την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, τα μέλη του ΔΣ και τους υπαλλήλους της «Φάρις», καθώς και τους εθελοντές, «οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε η πόλη να ανταποκριθεί σε αυτό το μεγάλο θεσμό, να ξεπεράσει δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ

Ο Πρόεδρος της ΚΕ «Φάρις» Θανάσης Ηλιόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από οικονομικής πλευράς, υπάρχουν χορηγίες όπως αυτές του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και του Βρετανικού Συμβουλίου, ενώ αναμένεται πολύ νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές η οικονομική συνεισφορά του Κράτους. Ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι φέτος το καλλιτεχνικό κομμάτι έχει το ίδιο βάρος στον προϋπολογισμό με εκείνο της παραγωγής, ενώ παλιότερα το δεύτερο υπερτερούσε (65% – 70%). Ζήτησε, επίσης, από το κοινό να φροντίσει εγκαίρως για τα εισιτήριά του.

ΟΡΘΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Κατερίνα Κασιούμη, τόνισε ότι το Φεστιβάλ έχει καταφέρει μέσα από αντιξοότητες να μείνει όρθιο και να είναι συνδεδεμένο με την Καλαμάτα, που κατορθώνει να το υποστηρίζει. Φέτος το Φεστιβάλ έχει μεγαλύτερη διάρκεια (12 ημέρες) και στηρίζει τον ελληνικό χορό, που είναι μια τέχνη παραμελημένη.
Η κα Κασιούμη ευχήθηκε το Φεστιβάλ να μακροημερεύει και ως σπόρος που έσπειρε πριν 22 χρόνια η κυρία Μαραγκοπούλου να ανθεί, ενώ εξέφρασε ευχαριστίες προς το Δήμο Καλαμάτας και το Υπουργείο Πολιτισμού για την αρωγή τους. Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια παρουσίασε βασικά σημεία του προγράμματος του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο παρατίθεται κατωτέρω.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button