Κόσμος

Τραμπ σε Κιμ: Το δικό μου κουμπί για τα πυρηνικά είναι δυνατότερο και… δουλεύει

Απάντηση στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας που δήλωσε ότι πάνω στο γραφείο του βρίσκεται πάντα ένα κουμπί για την εκτόξευση των πυρηνικών όπλων της χώρας του -Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για νέα πυραυλική δοκιμή την επόμενη εβδομάδα
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, απαντώντας σε μια δήλωση που έκανε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, όταν υποστήριξε ότι πάνω στο γραφείο του βρίσκεται πάντα ένα κουμπί για την εκτόξευση των πυρηνικών όπλων της χώρας του, ανέφερε μέσω Twitter ότι το «δικό του» κουμπί, αυτό για την εκτόξευση των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ, «είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ δυνατότερο από το δικό του, και το δικό μου δουλεύει!».


Να θυμίσουμε ότι την Πρωτοχρονιά ο Κιμ Γιονγκ Ουν διεμήνυσε ότι η χώρα του έχει τη δυνατότητα να πλήξει την αμερικανική επικράτεια με τα πυρηνικά της όπλα, ενώ το «κουμπί» για την εκτόξευση των πυρηνικών όπλων είναι «πάνω στο γραφείο του».

«Ολόκληρες οι ΗΠΑ είναι εντός της εμβέλειας των πυρηνικών όπλων μας, κι ένα κουμπί βρίσκεται πάντα πάνω στο γραφείο μου. Αυτό είναι η πραγματικότητα, δεν είναι απειλή», τόνισε ο Κιμ κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την έλευση του νέου έτους που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Χρήση των πυρηνικών μόνο εάν υπάρξει απειλή
Ο Κιμ πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, παρά μόνο εάν δεχθεί επίθεση: «Αυτά τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν μόνο εάν απειληθεί η ασφάλειά μας», σημείωσε.

Η Πιονγκγιάνγκ θα δώσει έμφαση στη μαζική παραγωγή και την επιχειρησιακή ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών κεφαλών.

«Φέτος πρέπει να επικεντρωθούμε στη μαζική παραγωγή πυρηνικών κεφαλών και βαλλιστικών πυραύλων και να επιταχύνουμε την επιχειρησιακή ανάπτυξή τους», είπε.

Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για νέα πυραυλική δοκιμή την επόμενη εβδομάδα
Εν τω μεταξύ, η Βόρεια Κορέα φέρεται να έχει προγραμματίσει νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μακράς εμβέλειας για το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία και την επόμενη εβδομάδα, άγνωστο ποια μέρα, θα υλοποιήσει τα σχέδιά του.

Το τεστ θα αφορά, όπως διέρρευσε, έναν ακόμα πύραυλο μακράς εμβέλειας, ενώ η τελευταία δοκιμή, σύμφωνα με τους αναλυτές, απέδειξε ότι η Πιονγκγιάνγκ είναι πιθανό να διαθέτει τη δύναμη να πλήξει οποιαδήποτε περιοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ΟΗΕ έχει επιβάλει ήδη αυστηρές κυρώσεις και εμπάργκο πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν σε κάθε ευκαιρία, προκειμένου να ληφθεί μία διεθνής απόφαση για καθολικό ναυτικό αποκλεισμό της κορεατικής χερσονήσου. Η απάντηση της Πιονγκγιάνγκ στην παραπάνω προτροπή της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, ήταν άκρως δυναμική, καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν απείλησε ευθέως με πυρηνική επίθεση και ξέσπασμα πυρηνικού πολέμου.

Σε πρόσφατες δηλώσεις τους, Αμερικανοί νυν και πρώην αξιωματούχοι, που γνωρίζουν εκ των έσω την κατάσταση, υποστήριξαν ότι ο κόσμος είναι πιο κοντά από ποτέ στο ενδεχόμενο ξεσπάσματος ενός πυρηνικού πολέμου.

Επίσημη επιβεβαίωση από τις ΗΠΑ – Απειλές για νέες κυρώσεις
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν και επισήμως τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών περί ενδεχόμενου νέου πυραυλικού τεστ από την Πιονγκγιάνγκ την επόμενη εβδομάδα.

Με δηλώσεις της, η πρέσβειρα της Ουάσινγκτον στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Νίκι Χέιλι, τόνισε πως «αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να λάβουμε ακόμη σκληρότερα μέτρα» εναντίον της Βόρειας Κορέας.

«Έχουμε πληροφορίες ότι η Βόρεια Κορέα προετοιμάζεται για νέα πυραυλική δοκιμή. Ελπίζω να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Αν όμως γίνει, θα πρέπει να λάβουμε σκληρότερα μέτρα, απέναντι στην απειλή της Βόρειας Κορέας», τόνισε χαρακτηριστικά η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, το όνομα της οποίας κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο ως υποψήφια αντικαταστάτρια του Ρεξ Τίλερσον στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button