Τοπικά Νέα

Τριφυλίας: Κόντρες για την μίσθωση απορριμματοφόρων στην Οικονομική Επιτροπή

Στην ενοικίαση δύο απορριμματοφόρο (συν 1 εφεδρικό) θα προχωρήσει ο Δήμος Τριφυλίας για διάστημα 180 ημερών για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες αποκομιδής στις Δ.Ε. Φιλιατρών, Αετού, Αυλώνας και Τριπύλης.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ανοίχθηκαν οι προσφορές από τις δύο εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, με την εταιρεία «Trucks Center Γκαϊτατζής» να δίνει τελική προσφορά 36.604,80 ευρώ και την δεύτερη εταιρεία «Διον Τεχνική Α.Ε.» να δίνει τελική προσφορά ύψους 38.581,01 ευρώ, με έκπτωση μόλις 1%.

Ωστόσο, υπήρξαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση με τον Στάθη Ανδρινόπουλο να σημειώνει πως δεν συμφωνεί με την μίσθωση απορριμματοφόρων καθώς με τα χρήματα αυτά ο δήμος θα μπορούσε να αγοράσει δικά του απορριμματοφόρα. Από την πλευρά της, η Ιωάννα Μαραβελή, σημείωσε πως από την στιγμή που ο δήμος γνωρίζει ότι οι παραπάνω δημοτικές ενότητες εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αποκομιδή, δεν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη όπως σημειώνεται στην απόφαση του δήμου για την μίσθωση.

Η Οικονομική Επιτροπή αφού έλεγξε τα δικαιολογητικά επέλεξε κατά πλειοψηφία την εταιρεία «Trucks Center Γκαϊτατζής», με την Ιωάννα Μαραβελή να ψηφίζει κατά, και τον Στάθη Ανδρινόπουλο λευκό.

Στα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης, με ομόφωνες αποφάσεις έγινε ο καθορισμός όρων των συνοπτικών διαγωνισμών για την «Προμήθεια Σκυροδέματος», ύψους 69,983 ευρώ, με τον διαγωνισμό να ορίζεται για τις 10 Μάιου στις 11 το πρωί, και την «Προμήθεια Θραυστών Υλικών Λατομείου», ύψους 59,997 ευρώ, με τον διαγωνισμό να ορίζεται για τις 9 Μάιου στις 11 το πρωί στα Φιλιατρά.

Στην ίδια συνεδρίαση, αποφασίστηκε να παραμείνουν ίδιες οι τιμές για τη μίσθωση θέσεων για την τέλεση της ετήσιας παραδοσιακής εμποροζωοπανήγυρης στη Δ.Κ. Κυπαρισσίας, έτους 2018. Η μόνη διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι πως για την ενοικίαση του Λούνα Παρκ ο δήμος θα πραγματοποιήσει προφορικό διαγωνισμό, με την τιμή έναρξης να είναι στα 9.000 ευρώ.

Επίσης, ορίστηκε ο κ. Παπαρηγόπουλος ως δικηγόρος για τη νομική εκπροσώπηση του Δήμου Τριφυλίας στην κατ’ έφεση ποινική δίκη της υπόθεσης Εnerga – Hellas Power, ενώπιον του Ά Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, στις 9 Μάιου 2018.

Τέλος, εγκρίθηκαν δαπάνες και έγινε ψήφιση διάθεσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικονομικού έτους 2018, ενώ ψηφίστηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ.έτους 2018 (εισήγηση προς το Δ.Σ.).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button