Αγροτικά

Τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των παραγωγών, ζητά ο Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.

Νέα επιστολή απέστειλε ο Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. στον ΕΛΓΑ, ζητώντας άμεσα την καταβολή αποζημιώσεων σε όλους τους παραγωγούς, οι οποίοι υπέστησαν ζημίες από τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη χώρα κατά τη διάρκεια του διμήνου Μαΐου-Ιουνίου 2018.

Εκτός από τις χαλαζοπτώσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενα, τεράστιες καταστροφές προκάλεσαν σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε όλη την Ελλάδα και οι έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις, ειδικότερα σε καλλιέργειες που ήταν έτοιμες για συγκομιδή, καθώς και σε άλλες που βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης.


Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί τα όσπρια, τα σιτηρά, τα κηπευτικά, η βιομηχανική ντομάτα, πολλά φρούτα (π.χ. ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια, καρπούζια, πεπόνια κ.α.), τα καπνά, η κορινθιακή στ.αφίδα, οι δεντρώδεις καλλιέργειες, το βαμβάκι, τα ψυχανθή και άλλα προϊόντα σε όλη τη χώρα, καθώς λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων οι παραγωγοί δεν είχαν τη δυνατότητα να προστατεύσουν τις εκμεταλλεύσεις τους.

Ο Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. θεωρεί ότι ο ΕΛΓΑ, σε ακραίες καιρικές συνθήκες – όπως είναι αυτές που σημειώθηκαν στη χώρα τον προηγούμενο μήνα – θα πρέπει να αποζημιώνει εκτεταμένες καταστροφές που υπέστησαν καλλιέργειες και από βροχοπτώσεις, τις οποίες αποδεδειγμένα δεν θα μπορούσαν να είχαν αποσοβήσει οι παραγωγοί.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμά ότι ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ θα πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί και να αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί οι οποίοι υπέστησαν ζημίες από τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη χώρα τους προηγούμενους μήνες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button