Σε ποια σημεία του γυναικείου σώματος εστιάζουν οι άνδρες όταν ψάχνουν σύζυγο

 

tikoitounoiandresstigunaikessuzigoi


Μια θεωρία λέει πως ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάνε οι άνδρες σε μια γυναίκα είναι το μέγεθος του στήθους τους και αν έχει ωραία πόδια.

Εν μέρει αυτό ισχύει, όχι όμως όταν αναζητούν τη γυναίκα με την οποία θα κάνουν οικογένεια.

Σύμφωνα με έρευνα του εξελικτικού βιολόγου David Bainbridge, οι άνδρες δεν ενδιαφέρονται τόσο για την εξωτερική εμφάνιση όταν επιλέγουν τη σύζυγό τους, καθώς επιθυμούν μια υπεύθυνη γυναίκα.

Ο καθηγητής του Cambridge ανέφερε επίσης πως υπάρχει ενδιαφέρον για το εάν η γυναίκα έχει ανατραφεί από ευφυείς γονείς και αν είχε την κατάλληλη φροντίδα κατά την παιδική ηλικία.

«Το κύριο πράγμα που οι άνδρες ψάχνουν είναι η νοημοσύνη. Έρευνες έχουν δείξει ξανά και ξανά ότι αυτό είναι το πρώτο πράγμα που ψάχνει ένας άνδρας. Αυτό δείχνει ότι η γυναίκα θα είναι σε θέση να φροντίσει τα παιδιά του», αναφέρει ο καθηγητής.

Επιπλέον, οι άνδρες δείχνουν πως εξίσου σημαντικά είναι τα συμμετρικά χαρακτηριστικά, διότι υποδηλώνουν πως η πιθανή σύντροφος είναι νέα, υγιής και έχει σταθερά γονίδια. «Το μέγεθος του μαστού δεν έχει σημασία. Τα μεγάλα στήθη είναι πιο πιθανό να είναι ασύμμετρα και οι άνδρες προσελκύονται περισσότερο από συμμετρία». Συνεπώς, οι άνδρες δεν ενδιαφέρονται για το μέγεθος του στήθους της γυναίκας, επειδή είναι σπάνια συμμετρικά.

Οσον αφορά τα πόδια, αυτό που ενδιαφέρει τους άνδρες είναι να είναι ίσια. Και αυτό γιατί ανομοιόμορφα πόδια δείχνουν αναπτυξιακές ασθένειες όπως ραχίτιδα.